Ber NFF granske Ighalo-saken

Brann mistenker regelbrudd eller brudd på retningslinjer hos aktører i overgangsdramaet.

Mjelde og Bruun-Hanssen

SLIPPER IKKE SAKEN: Sportslig leder Roald Bruun-Hanssen ber NFF vurdere om noen har brutt regler eller retningslinjer i Ighalo-saken. Her med Mons Ivar Mjelde (t.v.) og direktør Bjørn Dahl.

Foto: Karl Petter Vårdal

De regjerende seriemestrene mener omstendighetene rundt forhandlingene og den muntlige avtalen med Lyns Odion Ighalo er så spesielle at de ønsker at de ønsker det hele gjennomgått av Norges Fotballforbund (NFF).

- En del av aktørene i saken gjør ting vi stiller spørsmål ved. Derfor ber vi NFF vurdere saken, for – om mulig – å avdekke om det er gjort regelbrudd eller brudd på retningslinjer for hvordan agenter eller klubber skal opptre, sier sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, til klubbens eget nettsted.

Odion Jude Ighalo

KOMMER IKKE: Odion Ighalo ville heller til italienske Udinese.

Foto: Robin Stangeland / SCANPIX

Han mener det er utvilsomt at Brann og Ighalo hadde en ufravikelig avtale om overgang, selv om selve signaturen manglet.

- Avtalen var ferdigforhandlet i detalj og akseptert av spilleren, som tok meg i hånden i vitnes nærvær. Deretter opplever vi at spilleren er blitt kontaktet og smigret av Udinese, sier Bruun-Hanssen.

Selv om Brann nå sender saken til NFF, er det ikke noe mål for rødtrøyene å tvinge Ighalo til å bli Brann-spiller.

- Det er ikke i klubbens interesse å forsøke å tvinge en spiller til klubben hvis han ikke ønsker det, skriver Brann i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Ighalo: - Brann burde ikke gått ut i media