Normal

Brann blir nedringt av trenere som vil ha jobb

Mobiltelefonen til sportssjefen i Brann har ikke stått stille etter at Rikard Norling fikk sparken.

Rune Soltvedt

HAR DÅRLIG TID: – For den nye Brann-treneren blir det viktigere å vinne kamper enn å ha en bestemt spillestil, sier sportssjef Rune Soltvedt. Målet er å ha en ny trener på plass så fort som mulig, og mange kandidater har allerede meldt sin interesse.

Foto: Kaspar Knudsen / NRK

Sportssjef Rune Soltvedt i Brann utdyper hvilke kvaliteter sportsklubben nå ser etter hos etterfølgeren til Rikard Norling, etter at treneren fikk sparken torsdag.

– Vi mener at de menneskelige egenskapene, og en tydelighet i forhold til det fotballfaglige, teller mer enn spillestil og spillerformasjon. Vi må ha inn en som kan bidra til å vinne fotballkamper og få skuten på rett kjøl.

– Blir det aktuelt å hente inn nye spillere?

– Vi må heller finne en trener som passer i forhold til spillerstallen vi har. Vi mener fortsatt vi har en stall som er god nok til å rykke opp selv om vi har kommet skjevt ut. Hvis alle bretter opp ermene kan dette gå veldig bra, sier Soltvedt til NRK.

LES OGSÅ: Norling: – Det smerter meg å forlate Brann

LES OGSÅ: Derfor valgte styret å sparke Norling

Sikter høyt

Bergensavisen og Bergens Tidende er allerede i gang med å spekulere i hvem den nye Brann-treneren blir.

– På hvilket nivå sikter dere?

– Når du tenker på trener kan jeg ikke si så mye om navn. Vi snakker om et ganske vidt spekter. Vi har prøvd å skrumpe inn listen, men det er mange som har tatt kontakt. Tar du med alle som har henvendt seg, blir listen stor.

Vi har blitt kontaktet av trenere på høyt nivå, vi snakker om veldig godt kvalifiserte trenere.

Rune Soltvedt, sportssjef

– Er dette trenere på elitenivå?

– Ja, så absolutt. Det er på høyt nivå, vi snakker om veldig godt kvalifiserte trenere. Da karakteriserer jeg også førstedivisjon som toppnivå. Jeg har ikke lyst å uttale meg om navn. Vi ser oss rundt og håper vi får tak i den rette til slutt, sier Soltvedt.

– Hvem sitt ansvar er det å finne den nye treneren i Brann?

– Nå er det i veldig stor grad jeg som jobber med dette. Jeg har dialog med styret og folk som jeg samarbeider med og snakker med, men som jeg heller ikke har lyst å si så mye om, for det ønsker de ikke.

– Det er styret som til slutt bestemmer, så det er viktig å ha en god dialog med dem. De støtter seg til de vurderingene vi gjør rundt det sportslige, legger han til.

Ancelotti uaktuell

– Det er mye folk fra Osterøy inne i bildet her. En kar er på flere sine lepper, hva kan du si om Mons Ivar Mjelde?

– Han er en fantastisk trivelig kar, det er hva jeg kan si i dag.

– Det må være flaks at Carlo Ancelotti nylig fikk sparken i Real Madrid?

– He-he, jeg så at han røyket på tribunen nylig, så han er uaktuell!

LES OGSÅ: Brann-fansen: – Ikke overrasket