Norling: – Det smerter meg å forlate Brann

– Med fasiten i hånden kan man si at det har vært en mismatch. Jeg er skuffet over at jeg har mislyktes i Brann, sier Rikard Norling.

Rikard Norling ferdig som trener i Brann
Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Hej, alla! Slik åpnet Rikard Norling sin siste pressekonferanse for Brann.

– Jeg vil takke for at dere kom, og takke for et godt samarbeid. Tormod (Bergersen, BA) og Anders (Pamer, BT) i spissen for avisene, og alle TV-folkene jeg ikke har lært navnene på ennå. Det har vært respektfullt på et bra sett, startet Norling.

Så fortsetter han med å takke sitt trenerteam og spillerne før han evaluerer sin halvannen sesong i Brann, som endte med nedrykk fra eliteserien og en skuffende vårsesong i 1. divisjon.

Jeg kan denne leken, jeg tåler det og er villig til å ta konsekvensene.

Rikard Norling, eks-branntrener

LES OGSÅ: Derfor valgte styret å sparke Norling

LES OGSÅ: Brann-fansen: – Ikke overrasket

Skuffelse

– Jeg vil uttrykke min skuffelse over at vi ikke har prestert bedre fotball, og at jeg ikke har levert de resultatene som alle som elsker Brann forventer seg og krever. Men slik er det. Jeg kan denne leken, jeg tåler det og er villig til å ta konsekvensene, sier Norling.

– Burde du gitt deg i fjor?

– Nei, det synes jeg ikke, sier Norling og avviser overfor VG at han har vært i samtaler med andre klubber.

– Du kjører alle spørsmålene på en gang, smiler han til VG.

– Jeg liker Norge, og man skal vite at Brann og Bergen er usedvanlig vakkert. Men jeg har lært noe om fotball. Jeg kan mye mer nå enn for halvannet år siden, sier svensken.

Sjå intervjuet med nyleg avgåtte trenaren Rikard Norling.

– Ikke lyktes med å nå frem

– Kunne du for lite om norsk fotball da du tok jobben?

– Når det første man gjør i Norge er å rykke ned, så kan man ikke si man har god kontroll. Men samtidig gjorde vi en evaluering etter forrige sesong, og det var ett av punktene der jeg kjente at det burde vært bedre. Sammen med treningsvirksomheten og slikt, svarer Norling.

Norling avviser at det var stressende å få kniven på strupen før Levanger-kampen, og avdramatiserer samtalen med sportssjef Rune Soltvedt tidligere på dagen.

– For meg er det ikke noe rart. Jeg visste at vinner vi de neste kampene var sjansene store for å forbli trener i Brann. For meg var det en ikke-sak, om du leter etter interessante vinklinger. Jeg har hatt en fantastisk dialog med Rune.

Mistet støtten

– Hva gikk galt?

– Jeg har gått igjennom dette mange ganger. Jeg har ikke lyktes med å nå frem. Jeg ønsker at spillerne skal føle total frihet innen visse rammer, elske å ha ballen, spille seg ut av vanskelige situasjoner. Der føler jeg, særlig i siste kampen, at det var spillere som viste meg motsatsen. Der kjente jeg at jeg har mislyktes fullstendig, sier Norling.

Han viser spesielt til en ikke navngitt person som har vært en fantastisk støtte, og som sa til ham at «i dag har jeg mistet troen», ser eks-branntreneren.

Ble tungen på vektskålen

Helt fra dommeren blåste av Levanger-kampen, som endte 1-4, kjente han at dette ikke var bra.

– Jeg visste at vi hadde stått utrolig sterke om vi hadde vunnet. Å skulle kjøre på etter dette, og forberede seg til de neste kampene, ville vært vanskelig. Helt på grensen.

– Mistet du troen selv?

– Nei, jeg sier at relasjonen med spillerne er alt. Det bygger på tillit. Det ville vært vanskelig å fortsette. Gårsdagens kamp ble tungen på vektskålen.

– Det har vært en annerledes kultur her. Jeg er fantastisk glad for at jeg fikk trene Brann, og angrer ikke, avslutter Rikard Norling.