NRK Meny
Normal

Bon Jovi-gitaristen dropper turné

– Richie Sambora kommer ikke til å spille med oss i nærmeste fremtid, sa Jon Bon Jovi tirsdag kveld. Det er uvisst om han vil være tilbake til konsertene i Norge.

Richie Sambora og Jon Bon Jovi

SPILLER UTEN RICHIE: Jon Bon Jovi (t.h.) beklaget overfor 15.000 fans tirsdag at gitarist Richie Sambora (t.v.) ikke dukket opp.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Uttalelsen kom under turnéåpningen i Calgary i går, hvor gruppen gikk på scenen med en innbytter på gitar, etter at bandets faste gitarist Richie Sambora plutselig hadde meldt forfall.

På Bon Jovis hjemmeside står det kort at 53-åringen ikke vil delta på den kommende turnéen av «personlige årsaker».

– Richie er ikke i fengsel eller på sykehus eller noe sånt, forsikret Jon Bon Jovi fra scenen i Calgary foran 15.000 tilskuere, ifølge The Calgary Sun.

Spiller i Oslo og Bergen i mai

Frank Nes, Bergenfest, Bergen Live

VET INGENTING: Frank Nes i Bergen Live vet ikke om Sambora dukker opp på konsertene i Norge.

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Der fortalte vokalisten også at han fikk beskjeden ved halv fire-tiden samme ettermiddag, og at bandet heller valgte å gå på scenen med Samboras gitartekniker som erstatter enn å avlyse.

De amerikanske superstjernene kommer til Norge i mai . Da skal de opptre på Valle Hovin i Oslo 21. mai og på Koengen i Bergen 22. mai.

Nyheten om Samboras uteblivelse var ukjent for Frank Nes i Bergen Live onsdag formiddag.

– Jeg vet ingenting ennå. Det har ikke kommet noen info om konsertene i Europa, og vi har bedt om å få en oppdatering, sier Nes til NRK.no.

– Jon er det viktigste medlemmet

– Det er ikke første gang Sambora uteblir fra en turné. Var dette noe dere var foreberedt på da dere booket Bon Jovi?

– Sånn kan vi ikke tenke. Bon Jovi er bandet, og det er vel Jon Bon Jovi som er det viktigste medlemmet for folk flest, sier Nes.

Richie Sambora har i mange år slitt med alkoholproblemer. Han har også vært avhengig av smertestillende tabletter.

Våren 2011 sto gitaristen over tretten konserter mens han var til avrusning. Studiomusikeren Phil Xenidis var hans erstatter den gang.

Fyllekjørte med datteren

Gitaristen ble også tatt for fyllekjøring i 2008. Da han ble tatt, hadde han både sin ti år gamle datter og hennes venninne i bilen.

Sambora har vært med i Bon Jovi nesten helt fra starten, da han tok over for Jon Bon Jovis kompis Dave «The Snake» Sabo, som senere gjorde karriere med Skid Row. Sambora var også på audition for Kiss i 1982, da Ace Frehley forlot bandet.

Siste video

 Programleder Mariann Reikerås
13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.