NRK Meny
Normal

Bli med inn på nye Bergen lufthavn

– Dette blir en helt ny verden både for passasjerer og ansatte, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

Det nye terminalbygget på Bergen lufthavn Flesland skal stå ferdig i august 2017. Vi ble med flyplassjefen på en guidet tur på byggeplassen.

HER VISER HAN DEG RUNDT: Lufhavndirektør Aslak Sverdrup gir deg her en guidet tur i og rundt det nye terminalbygget på Flesland.

I august 2017 skal d en nye flyplassterminalen i Bergen stå ferdig. Det nye bygget er dimensjonert for å ta imot 7,5 millioner reisende i året og er tre ganger så stort som dagens terminalbygg.

Kapasiteten på det 27 år gamle hovedbygget på Bergen lufthavn Flesland er forlengst sprengt. Da det stod ferdig, var bygningen dimensjonert for 2,8 millioner passasjer. I dag har flyplassen seks millioner reisende i året.

Den nye terminalen, som nå reiser seg like ved siden av dagens flyplassbygg, skal ifølge Sverdrup gjøre hverdagen både mer effektiv og fleksibel for de reisende og alle som har lufthavnen som sin arbeidsplass.

I underetasjen blir det også endestasjon for Bybanen i Bergen, som sammen med busstrafikken er beregnet å ta unna rundt 40 prosent av trafikken til og fra flyplassen i fremtiden.

Grunnsteinen til den nye terminalen ble lagt ned 21. mai i fjor. Dersom alt går etter planen, skal den nye flyterminalen åpnes 17. august 2017.

SE TEGNINGENE AV NYE FLESLAND:

Gå til forsiden

Slik blir nye Flesland

Nye Flesland terminal

Slik blir nye Flesland

8 bilder

    Siste video

    Vestlandsrevyen, 22.09.2017.
    Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
    Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.