NRK Meny
Normal

Politiet har fått svar på tekniske undersøkelser

Politiet vil foreløpig ikke utdype hva de tekniske undersøkelsene viser. Nå ber de om mer hjelp fra Kripos.

Kriminalteknikere jobber i Gamleheimshagen

Politiet har fått svar på undersøkelser gjort i leiligheten til Hilda Feste. Bildet er fra undersøkelsene som ble gjort drapsnatten.

Foto: Hanne Hagen Rotnes / NRK

Politiet ber nå om hjelp fra Kripos til den taktiske etterforkningen for å finne ut hvem som drepte 98 år gamle Hilda Feste i Gamleheimshagen på Os.
– Det er i dag sendt en formell henvendelse til Kripos om bistand på det etterforskningsmessige.
Kripos er allerede involvert i den tekniske etterforskningen. Politiet har fått kritikk for å ikke involvere Kripos i den taktiske etterforskningen på et tidligere tidspunkt.

Vil ikke svare på om politiet har DNA-spor

Politiet har fått svar på de tekniske undersøkelsene gjort i leiligheten til Hilda Feste. Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier at han ikke kan svare på om undersøkelsene har gitt et entydig DNA-spor fra gjerningsmannen.

– Det har vært en fortløpende innsamling og innsending av de tekniske undersøkelsene på åstedet. Vi har fått svar på en del av disse undersøkelsene, men innholdet kan jeg dessverre ikke meddele.

Sjekker mot egne registre

Onarheim forteller til NRK at politiet krysser prøveresultatene mot sine egne registre.
– Vi har ingen mistenkte. Vi etterforsker fortsatt bredt. Det er jo naturlig å for eksempel se på moduskandidater, sier Onarheim.

Det har gått over en uke siden 98 år gamle Hilda Feste ble funnet drept og seksuelt misbrukt i sin egen leilighet. Politiet har tidligere sagt at de vurderer å be om DNA fra alle menn i Os, som er i den aktuelle aldersgruppen. Gjerningsmannen skal være i 30-40-årene.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik