Europa venter på Audrey Horne

De har en lang turnéhøst i Europa foran seg, men i kveld spiller Audrey Horne for fansen i hjembyen. Se og hør bandets liveopptreden i P1.

Bergensbandet Audrey Horne er ute med plate og klar for ny turné i Europa. Først tok de turen til P1 og spilte akustisk.

SE VIDEO: Se intervjuet og hør den akustiske versjonen av Out of the City med Audrey Horne i P1.

– Vi har vel mer publikum ute i Europa enn her i landet etter hvert, men vi har mye fans i Norge også.

Det sier vokalist Torkjell Rød i Audrey Horne. Bergensbandet er plateaktuell med sin nye helrocka «Pure Heavy», som kom ut for bare noen uker siden.

– Ikke alt er like tung, men det er ganske mye heavy, sier Rød om den nye platen.

Europa neste

Lørdag spiller de på USF Verftet i Bergen, som en del av turneen til det nye albumet.

Den ferske platen har fått god mottakelse hos norske og utenlandske anmeldere. En amerikansk rockeside har til og med omtalt bandet som «det beste amerikansk rock-bandet for tiden» etter utgivelsen av «Pure Heavy».

Bergen er siste konsert i hjemlandet før en lang rekke konserter i Europa helt frem til førjulstida. Byer som Hamburg, London, Marseilles, Paris, Berlin og Wien står alle på turnéprogrammet for Audrey Horne de neste månedene.

Ett album i året

Og bandet ligger ikke på latsiden for tiden. Med ett album i år og ett i fjor, og tre album de fire siste årene må produksjonen sies å være rimelig høy.

– Du vet, jo nærmere du kommer døden, desto mer innser du at du må ting gjort, smiler Rød.

Fredag besøkte bandet NRK Hordalands ettermiddagssending i P1, og gav en akustisk, nedstrippet versjon av låten «Out of The City», bandets siste singel fra platen.

Se radiopraten og opptredenen om igjen i videovinduet øverst.

Audrey Horne poserer for NRK

KLAR FOR EUROPA: I kveld spiller de i Bergen, før en lang turnéhøst venter. Fra venstre: Thomas Tofthagen, Arve Isdal, Espen Lien og Torkjell Rød (nederst).

Foto: Sigurd Hamre / NRK