Årets første seier for Arna Bjørnar

Caroline Walde og Arna Bjørnar-damene tok årets første seier i Toppserien. Naboen Sandviken tapte hjemme og falt ned på jumboplass.

Caroline Walde

BORTESEIER: Caroline Walde og Arna Bjørnar spilte solid i forsvar borte mot Amazon Grimstad. Når laget i tillegg scoret tre ganger holdt det til årets første seier i Toppserien.

Med 3–1 borte mot Amazon Grimstad ligger Arna Bjørnar nå på åttendeplass på tabellen.

Lisa Naalsund (6.), Sigrid Heien Hansen (58.) og Tina Algrøy (63.) scoret for Arna Bjørnar. Du finner mer kampfakta på Fotballforbundets sider.

Hovedtrener Bjarne Hagen melder følgende:

– Kampen kan nok ikke sies å ha vært god, men det betyr lite nå. Her var resultatet det viktigste og gledeligste, sier treneren til klubbens hjemmeside.

Pangåpning

Arna Bjørnar åpnet godt og allerede etter seks minutter satte Lisa Naalsund kampens første scoring.

– Etter en god start burde vi ha satt inn 2–0. I stedet spiller vi Amazon inn i kampen igjen og de utligner til 1–1. Etter det blir resten av omgangen rotete og treig, forteller Hagen.

Pauseresultatet var 1–1. I andre omgang tok Arna Bjørnar kontroll med scoringene til Hansen og Algrøy, og styrte seieren greit i land. Årets første trepoenger var et faktum.

Sigrid Heien Hansen og stopperne var lagets beste, ifølge trenerteamet.

Kristin Müller fikk sin debut i en obligatorisk toppseriekamp da hun ble satt inn på banen i sluttminuttene.

Sandviken inntok sisteplassen

Fullt så bra gikk det ikke med eliteserienabo Sandviken, som hadde hjemmekamp mot Medkila fredag.

Hålogalendingene vant 3–1 på Stemmemyren og overlot jumboplassen i Toppserien for kvinner til Sandviken.

Gjestene ledet 2–0 før Sandviken reduserte en gang etter et selvmål. Medkila scoret 3–1 og punkterte kampen i det 86. minutt, ifølge kamprapporten til NFF.