Alvorlig skadet etter fall på Mongstad

En 61 år gammel mann er fraktet til Haukeland med luftambulanse etter ulykken. – Det er snakk om hode- og nakkeskade, sier politiet.

Poltiet skal etterforske fallulykka på Mongstad.

SKAL ETTERFORSKE ULYKKEN: Informasjonsleder i Statoil Mongstad, Jon Halstein, og Christian Hilland i Hordaland politidistrikt.

Ulykken skjedde like før klokken åtte i dag morges. 61-åringen drev vedlikehold i en heissjakt da han skal ha falt tre meter.

I formiddag opplyser Haukeland sykehus at mannen er alvorlig skadet.

– Det snakk om hode- og nakkeskade. Personen ble tatt hånd om av beredskapspersonell på Mongstad og deretter flydd til Haukeland med luftambulansen, sier operasjonsleder i politiet, Gustav Landro.

– Følger opp de pårørende

Statoil vil nå granske hendelsen, forteller informasjonsleder Jon Halstein Tjore ved Statoil Mongstad.

– Men det som er fokus nå er å følge opp de pårørende og andre som var på jobb da ulykken skjedde.

– Var mannen alene da ulykken skjedde?

– Detaljene rundt dette må vi komme tilbake til.

Politiet er nå på Mongstad og Petroliumstilsynet er på vei til stedet.

Mongstad

ALVORLIG: Mannen drev vedlikehold på en heissjakt på raffineriet da han falt tre meter ned.

Foto: Kjetil Rydland

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.