NRK Meny
Normal

– Svært uheldig av Woldseth

Byrådsleder Martin Smith-Sivertsen (H) kritisk til at varaordfører Tor Woldseth (Frp) på Facebook tilsynelatende satte Syria-flyktninger opp mot sultende barn i Afrika. Woldseth har nå slettet bildet.

Martin Smith-Sivertsen

SNAKKET MED WOLDSETH: Martin Smith-Sivertsen forteller at han lørdag kontaktet fungerende ordfører Tor Woldseth om Facebook-bildet, men vil ikke si noe om samtalen de hadde.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Det han la ut var svært uheldig. Det er ikke sånn jeg kjenner Tor, sier Smith-Sivertsen, som i disse dager kjemper for fornyet tillit til både seg selv og det sittende Høyre/Frp-byrådet.

Nekter å beklage

Fremskrittspartiets Tor Woldseth er fungerende ordfører mens Trude Drevland har permisjon . Lørdag hisset han på seg halve Bergen da han la ut et bilde på Facebook som viser både avmagrede afrikanske barn og det som later til å være syriske flyktninger som får hjelp på en togstasjon.

Billedteksten er på engelsk og lyder: «Sorry guys. We are too busy helping these».

Woldseth har nå slettet bildet og lagt ut følgende begrunnelse på Facebook:

– Alle mennesker i nød i verden fortjener den samme oppmerksomheten. Jeg er lei for at jeg delte et bilde som kunne mistolkes. Mitt poeng var å sette fokus på at det er svært mange katastrofer i verden i dag, men jeg ser at bildet har gitt en feil fremstilling i forhold til mitt budskap og jeg har derfor valgt å slette bildet.

Tor Woldseth og Facebook-deling

HØSTET STORM: Tor Woldseth la ut dette bildet på sin personlige Facebook-profil.

Foto: Anders Ekanger/Skjermdump frå Facebook / Montasje/NRK

Krevde beklagelse

KrFs listetopp Dag Inge Ulstein kaller Woldseths deling av bildet «respektløst» og ba ham tidligere i dag om å beklage publiseringen.

– Det er forkastelig og graverende. Jeg har ikke ord, sa Ulstein til NRK lørdag ettermiddag, tydelig opprørt.

Men den fungerende bergensordføreren nektet da å beklage.

– Jeg kan ikke beklage at jeg også synes synd på menneskene som sulter i Afrika. Det var ikke meningen å såre noen, sa Woldseth da han møtte Ulstein for åpent kamera tidligere lørdag.

Tror ikke det vil påvirke valgresultatet

Byrådslederen mener Woldseth burde ha tenkt seg om to ganger før han videreformidlet bildet.

– Dette bildet impliserer at flyktningene ikke kommer hit fordi de er på flukt, og det gjør de jo. I Bergen har vi også tradisjon for å stille opp når noen trenger hjelp. Når staten trenger hjelp til å ta imot flyktninger, skal vi selvsagt stille opp, sier Smith-Sivertsen.

– Har du vært i kontakt med Woldseth om dette bildet?

– Ja, det har jeg.

– Hva sa du til ham?

– Det får bli mellom oss.

– Tror du dette vil kunne ramme det blå byrådet i mandagens kommunevalg?

– Nei, jeg tror ikke det. Bergen har fått pris for sin bosettings- og inkluderingspolitikk, og det er Frp som har inkluderingsbyråden. Vi har også hatt et veldig godt samarbeid med Frp i byrådet, sier Smith-Sivertsen.

  • SE DISKUSJONEN MELLOM WOLDSETH OG ULSTEIN:
Fungerende ordfører Tor Woldseth forsvarer publisering av omstridt Facebook-bilde, til tross for massiv kritikk fra blant andre KrFs Dag Inge Ulstein.

Siste video

Vi flyttet studioet vårt ned til sentrum i anledning sykkel-VM
Opp mot 15.000 publikummere fant veien til Fløyen i Bergen under dagens temporitt.
Flere overnattet på fjellet for å holde av de beste plassene.