– Grønner kan bli kaptein på Brann

Rune Skarsfjord hyller 18 år gamle Jonas Grønner, som i sin debut fra start effektivt stoppet noen av eliteseriens hvasseste spisser. – Han tar kommando, sier treneren.

Jonas Grønner

STRÅLTE I DEBUTEN: Jonas Grønner ble lurt én gang, men spilte med stor autoritet resten av kampen mot Molde. Her sammen med Bentley (t.v.), Amin Askar og Rune Skarsfjord etter kampslutt.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Den unge bergenseren var sterkt delaktig i Branns nedsabling av serieleder Molde søndag. Etter 4-1 i pøsregnet i Bergen, ble Ole Gunnar Solskjærs menn dyttet ned på andreplass på tabellen, bak Strømsgodset. Brann klatret til femteplass på tabellen og har nå kun fem poeng opp til medalje.

– Var klar for denne sjansen

Brann stilte med to ferske midtstoppere mot laget som slo Herenveen 4-1 torsdag. 21 år gamle Simen Wangberg hadde bare to kamper fra start i rødt etter overgangen fra Rosenborg, mens 18 år gamle Jonas Grønner fra Bergen aldri tidligere hadde vært i startoppstillingen.

Jonas Grønner

KAPTEINSEMNE: Rune Skarsfjord mener 18-åringen fra Bergen har det som skal til for å kunne kapre kapteinsbindet i Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Selv om han etter 27 minutter ble lurt av Davy Claude Angan og måtte se Molde ta ledelsen, opptrådte Grønner utover i kampen med stor rutine, ro og autoritet. 18-åringen hevder han slett ikke var nervøs foran den store hjemmedebuten.

– Denne sjansen var jeg klar for. Jeg var trygg på meg selv og hadde troen på at jeg skulle klare det, sier Jonas Grønner til NRK.no.

Mener Grønner er kapteinsemne

Han innrømmer likevel at det var svært spesielt å endelig få tillit fra start, og det i en storseier i flomlys og regn mot den regjerende seriemesteren.

– Det er vanskelig å beskrive. Jeg er jo en lokal unggutt som debuterer fra start, vi vinner 4-1 og feier dem av banen. Det kunne ikke blitt bedre, sier Grønner.

Trener Rune Skarsfjord la ikke skjul på at han var imponert over 18-åringen og sier allerede nå at Grønner ser ut til å ha det som trengs for å bli kaptein på Brann.

– Jonas har vært kaptein på landslaget sitt i mange år, og det er ikke uten grunn. Han tar kommando utpå her og har hatt en fin progresjon. Omgivelsene er litt mer utålmodige enn oss, men målet er å skape varige eliteseriespillere. Vi er nok i ferd med å klare det, sier Skarsfjord.

Ole Gunnar Solskjær

SLAGEN MANN: Ole Gunnar Solskjær og Molde kom ned på jorden med et brak.

Foto: Kees van de Veen / NTB scanpix

Har ikke tapt hjemme siden april

Brann fikk en vanskelig start på årets sesong, men har gradvis spilt seg oppover på tabellen.

Laget har ikke tapt på hjemmebane siden 29. april og beseiret Solskjærs menn selv uten spillere som Erik Huseklepp (skade), Zsolt Korcsmár (karantene) og Markus Jonsson (skade).

Skarsfjors konstanterer at Brann nå spiller slik han hele tiden har ønsket.

– Vi har hatt flere og flere av de gode kampene. Så får vi se om vi klarer å få fart i sesongavslutningen, selv om vi har mistet litt spillere, sier Skarsfjord.

– Hva er målet for resten av sesongen?

– Å slå Sandnes Ulf på søndag, kommer det kontant fra Brann-treneren.