NRK Meny
Normal

– Frp må si nei til økte bompenger

Byrådet i Bergen er avhengig av Frp for å få vedtatt ny bompengepakke. Det kan Monica Mæland glemme, mener partiets samferdselspolitiske talsmann.

– Det er helt uhørt at man planlegger å doble bompengesatsene i Bergen. Det er nettopp slikt flåeri av bilistene vi reagerer på, sier Bård Hoksrud til Bergens Tidende.

Kan ikke stemme mot byrådet

NRK.no skrev fredag at forhandlingene mellom Høyre og Arbeiderpartiet har brutt sammen på grunn av uenighet om hva de økte inntektene skal gå til. Byrådspartiet vil bruke midlene til Skansentunnelen, mens Arbeiderpartiet vil prioritere hurtig utbygging av Bybanen til Åsane. Ap vil også ha høyere bompenger i rushtiden.

Dermed er Høyre og KrF avhengige av støtte fra bompengemotstander Fremskrittspartiet for å få sin pakke vedtatt. Partiet tok dissens i byrådet, men har ikke anledning til å stemme mot eget byråd i bystyret.

I 2009 gikk partiet ut av byrådet i Bergen på grunn av samme problemstilling. Denne gangen håpet partiet å unngå problemet gjennom Ap-støtte til Bergensprogrammet.

– Må følge landsmøtevedtaket

Dermed kan byrådene Liv Røssland og Gunnar Bakke komme i en situasjon hvor de må stemme mot eget landsmøtevedtak og i ytterste konsekvens risikere ekskludering fra partiet. Samferdselspolitisk talsmann Bård Hoksrud sier til BT at han går ut fra at de to følger partiets landsmøtevedtak.

Partiets gruppeleder i bystyret, Thor Woldseth, sier til avisen at partiet vil stå ved den avtalen som er gjort med de andre byrådspartiene. Han forsvarer et eventuelt ja til bompengepakken slik:

– Å forhindre at det blir enda verre, må jo være en god måte å tolke det vedtaket på. Dette er realpolitikk, sier han til BT.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik