NRK Meny
Normal

– Byen é Bergen og laget é Brann!

Det var spillerne som gjorde jobben ute på gressmatten da Brann slo Haugesund 3–2. Selv sender de og ledelsen i klubben en stor takk til supporterne.

Brannsupportere i Haugesund

SKREK TIL STEMMEN VAR VEKKE: Brannfansen hylles av laget etter 3–2 seieren over Haugesund

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Rundt 1000 mennesker fant veien fra Bergen til Haugesund søndag ettermiddag. Ferjene på E39 mellom Halhjem og Sandvikvåg var stappfulle av mennesker i supporterutstyr.

Hadde flere fått adgangstegn til ombygde Haugesund stadion ville nok enda flere tatt turen. Alle de nesten 9000 billettene var imidlertid utsolgt til det som ble betegnet som en skjebnekamp for Brann.

Fantastisk start for Brann

Og det gikk Branns vei. Allerede etter 16 minutter ledet klubben 2–0 etter mål av Erik Huseklepp og Jakob Orlov. Haugesund utlignet etter scoringer av Christian Gytkjær og Kristoffer Haraldseid, før Andreas Vindheim satte inn seiersmålet på overtid.

– Vi har de beste supporterne i Norge, garantert, sa Erik Huseklepp til NRK etter kampen. De støtter oss i tykt og tynt og gjør at vi får en god busstur hjem i kveld, sier spilleren som var tilbake i Branns startoppstilling sammen med Jakob Orlov. Svensken noterte seg også for ett mål.

Har ingen ønskemotstander

Roald Bruun-Hanssen

ROSER SUPPORTERNE: Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, mener Brann sine tilhengere har en stor del av æren for seieren

Foto: NRK

Også daglig leder Roald Bruun-Hanssen er full av lovord om den støtten laget fikk på Haugesund stadion:

– Dette synes jeg vi fortjente i dag og jeg synes først og fremst at supporterne våre fortjener det. Dette er en stor dag for dem.

I kvalifiseringskampene møter Brann enten Mjøndalen eller Bærum. Roald Bruun-Hanssen har ingen ønskemotstander.

– Vi tar den motstanden som kommer. Nå må vi bare få lov til å roe oss ned etter den utfordrende uken vi har hatt og bygge oss opp igjen til kvalifiseringskampene. Det som er godt er at vi supporterne, den 12. mann, i ryggen!

Barmens skade bedre enn fryktet

Kristoffer Barmen ble båret av banen og kjørt til sykehus med en nakkeskade. Søndag kveld opplyser Brann at skaden ikke er så alvorlig som man fryktet.

– Det er tatt røntgen og det er tatt CT, og alt er negativt, det vil si at de ikke har gjort noen funn. Selv er Kristoffer ved godt mot, men det er bestemt at han blir på sykehuset i Haugesund i natt sammen med sin far, sier Vegard Vaagene i Branns medisinske støtteapparat.

Kristoffer Barmen blir kjørt hjem til Bergen mandag. Det er usikkert om spilleren kan spille kvalifiseringskampene for Brann.

LES OGSÅ: Denne skaden demper Brann-jubelen

Kristoffer Barmen

SÅ STYGT UT: Kristoffer Barmen fikk en skade i nakken, men har førlighet både i bein og armer etter rundkastet.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik