NRK Meny
Normal

– Brann skal overraske i eliteserien

Sportssjef Rune Soltvedt tror Brann har lært noen viktige lekser i 1. divisjon som klubben kan dra nytte av neste år.

Sportssjef Rune Soltvedt i Brann håper Brann kommer styrket ut av året i 1. divisjon.

SER FREMOVER: Branns spillere, trenere og ledere fulgte opprykkskampen i Sogndal via tv-skjermen onsdag. Sportssjef Rune Soltvedt i Brann håper klubben kommer styrket ut av året i den nest øverste divisjonen.

– Den viktigste erkjennelsen er at vi er ingen toppklubb. Vi er en storklubb som har slitt på et nivå en ikke skal slite på. Vi får håpe dette er starten på noe som kan bli mye bedre, sier Soltvedt til NRK.

Brann-toppen var synlig rørt etter at Sogndal onsdag kveld hjalp Brann til opprykk ved å slå Kristiansund 4-3 på Fosshaugane . Dermed ligger nordmøringene på tredjeplass syv poeng bak Brann når det kun er seks poeng igjen å spille om.

Lars Arne Nilsen

SUKSESS: Lars Arne Nilsen tok Brann fra 10. plass til opprykk i 1. divisjon.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Fikk ryddejobben etter nedrykket

Strilen fra Stanghelle fikk sammen med daglig leder Vibeke Johannessen oppgaven med å omstille Brann fra eliteseriebudsjett til en hverdag i Skyggenes dal. Kraftige utgiftskutt og opprydning i spillerstallen stod først på agendaen etter nedrykket i fjor høst, og etter det pinlige tapet for Levanger i vår måtte Soltvedt også ut på trenerjakt.

Ansettelsen av tidligere Hødd-trener Lars Arne Nilsen fra Sotra endte med opprykksjubel.

– Lars Arne og teamet hans har gjort en ubeskrivelig god innsats. Han ble ansatt for å gjøre en jobb, og har virkelig levert varene, skryter Soltvedt.

– 1. divisjon har vært en beintøff liga å spille i. Jeg håper vi er kommet styrket ut av det.

Varsler snarlig treneravgjørelse

Trener Nilsen ble ansatt på en kontrakt som går ut etter inneværende sesong. Alt annet enn fornyet kontrakt for 51-åringen vil være en stor overraskelse.

Thomas Drage fossar opp kanten for Sogndal

FIKK HJELP: Thomas Drage og Sogndal gjorde jobben for Brann mot Kristiansund onsdag.

Foto: Christian Blom / NRK

Soltvedt ønsker foreløpig ikke å si noe om trenerforhandlingene, selv om Bergensavisen tidligere denne uken meldte at partene er i forhandlinger og at Nilsen vil bli tilbudt en treårskontrakt. Sportssjefen går langt i å antyde en avklaring i løpet av få dager.

– Nå må vi forberede oss på eliteserien. Vi har ikke en dag å miste. Vi skal opp i eliteserien og overraske, sier Soltvedt.

– Begynner spillerjakten nå?

– Den holder på hele tiden, sier sportssjefen.

– Glad vi slipper å måtte vinne mot Nest

Brann-trener Lars Arne Nilsen, som utad hevder å ikke vite noe om sin fremtid i klubben, ville ikke snakke om langsiktige planer etter opprykket i går.

– Det viktigste nå er å feire, så får vi ta resten etterpå. Men jeg er veldig glad for at vi slipper å spille med kniven på strupen i de to siste kampene. Mot Nest-Sotra blir det tøft. Å dra ut dit og måtte vinne, er noe jeg hadde veldig lite lyst til, sier Nilsen.

Så glade ble Brann-spillerne etter at opprykket var klart:

Se Brann-spillernes elleville jubelrop etter at opprykket til eliteserien ble klart.

Sogndal-trener Eirik Bakke sier det var viktig å få Brann med seg opp i eliten:

Intervju med trenar Eirik Bakke etter fotballsigeren over Kristiansund
Laster innhold, vennligst vent..