– Vi var så lavt som vi kunne komme. Dette er helt fantastisk

BRANN STADION (NRK): Her kaster Branns restaurantsjef seg om halsen på sportssjefen. Sogndal slo Kristiansund. Brann skal spille i eliteserien i 2016.

Rune Soltvedt

OPPRYKKSJUBEL: Kurs- og restaurantsjefen på Brann Stadion, Aashild Lone, omfavner Branns sportssjef Rune Soltvedt etter at opprykket er klart. Til høyre Steffen Lie Skålevik og Erik Huseklepp.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Sogndal slo i kveld Kristiansund 4-3 på Fosshaugane. Resultatet betyr at Sogndal vinner førstedivisjon, og at Brann slår følge med laget fra saftbygda opp i eliteserien.

Kasper Skaanes

JUBEL: Kasper Skaanes og de andre Brann-spillerne fulgte kampen på Brann Stadion. Her får Skaanes en klem av daglig leder Vibeke Johannessen. Bak står Oliver Rotihaug.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Da dommeren blåste for full tid, slapp jubelen løs på Brann Stadion, der spillere og ledere var samlet for å se den avgjørende kampen.

– Dette er selvfølgelig veldig deilig. Det var litt nerver på slutten der, når Kristiansund reduserte. Men Sogndal hadde god kontroll. Det er utrolig deilig, sier Brann-spiller Fredrik Haugen til NRK.

– Vi ville egentlig helst gjøre det selv. Men nå er vi glade, sier Kasper Skaanes.

Hør NRK-reporter Oddgeir Øysteses rapport fra jubelkvelden på Brann Stadion:

– Lurte på om vi skulle få juling

– Det har vært en utrolig tøff dag. Jeg har aldri vært så preget før en kamp. Nå er jeg bare glad, lettet og stolt, sier en tydelig beveget sportssjef Rune Soltvedt.

Lars Arne Nilsen

OVERTOK: – Jeg vil gratulere Fotball-Norge med at Brann er tilbake i Tippeligaen. Nå blir det liv og røre igjen, sier trener Lars Arne Nilsen til Branns nettsider.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Tidligere i år tapte Brann 1-4 mot Levanger, og så på ingen måte ut til å ha kurs for opprykk. Soltvedt tok grep, og erstattet trener Rikard Norling med Lars Arne Nilsen.

– Det er som natt og dag. Å stå i Levanger og rett og slett få pryl av dem, og så den tunge prosessen ta farvel med Rikard ... Da var vi så lavt som vi kunne komme. Så har vi den spillergruppen og trenerteamet som nå har gjort denne fantastiske jobben ... Det er helt fantastisk, sier Soltvedt, mellom opprykksklemmene i korridorene på Brann Stadion.

Under NRKs intervju med sportssjefen, kommer daglig leder Vibeke Johannessen og kaster seg om halsen på ham.

Rune Soltvedt og Vibeke Johannessen

SJEFENE: Rune Soltvedt og Vibeke Johannessen feirer opprykk.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

– Supporterne har også vært fantastiske. Da vi tapte i Levanger, lurte jeg på om vi skulle få juling, men de støttet oss og sang til oss, sier en tydelig beveget sportssjef.

Målrik kamp

Kristiansund er nå syv poeng bak Brann på tabellen når to kamper gjenstår.

Brann-supportere på Fotballpuben

FEIRING: Brann-supportere samlet på Fotballpuben i Bergen for å følge kampen som sikret Brann opprykket.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Sogndal gikk opp i en tidlig ledelse, før Kristiansund utlignet til 1-1 etter 36 minutter. Mahatma Otoo svarte for hjemmelaget like etter, og Sogndal gikk til pause med 2-1-ledelse.

Opseth

SIKRET BRANN-OPPRYKK: Kristian Fardal Opseth og Sogndal.

Foto: Steinar Lote / NRK

Da Kristiansund svarte raskt på Kristian Fardal Opseths 3-1-mål, så det fortsatt ut til at det var en sjanse for at Brann måtte til Nest-Sotra søndag for å ta poeng.

Men etter at Thomas Drage like etter sendte Sogndal opp i 4-2, gikk luften ut av bortelaget.

Dan Peter Ulvestad reduserte til 3-4 for Kristiansund helt på tampen, men hjemmelaget rodde seieren i land.

Laster innhold, vennligst vent..

Statsministeren gratulerer

Dermed ble Fredrik Haugens overtidsutligning hjemme mot Bærum mandag avgjørende for at bergenserne nå er klare for opprykk.

Gratulasjonene til bergensklubben strømmer inn på Twitter:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Slik var Sogndal-kampen: Slik jubla dei for målfest og seriemeisterskap!

Laster innhold, vennligst vent..