Normal

– Austin ekstremt spillesugen

Trener Rune Skarsfjord håper å ha hardhausen fra Jamaicamed i troppen mot Vålerenga søndag. – Jeg har ingen symptomer, sier Austin selv.

Rodolph Austin

VIL SPILLE IGJEN: Rodolph Austin bekrefter at han føler seg bra. Men avgjørelsen er ennå ikke tatt.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Midtbaneterrieren har vært ute av spill etter hjernerystelsen han pådro seg i kampen mot Molde 9. april. Samtidig har Brann fått en forferdelig start på sesongen. Klubben står med fattige tre poeng så langt i serien, og i morgen står en av rødtrøyenes erkefiender på motsatt banehalvdel.

Brann-trener Rune Skarsfjord

HÅPER Å SNU TRENDEN: Brann-trener Rune Skarsfjor.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Mer enn en fotballkamp

– Kampen mot Vålerenga er mye mer enn en fotballkamp. Det er en kamp mellom to byer, og den betyr veldig mye både i garderoben og blant fansen. Vi gleder oss veldig, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til NRK.no.

Han håper og tror at klubben i løpet av mai skal gjøre skam på den pessimismen som nå rår rundt laget, basert på den traurige sesongstarten.

– Stemningen i laget har gått veldig opp den siste uken. Vi har hatt mange jevne kamper som har bikket feil vei, men gruppen virker veldig klar til å slå tilbake nå, sier Skarsfjor.

Austin: – Seier mot VIF viktig

Rodolph Austin har vært henvist til tribunen i lang tid og er slett ikke fornøyd med det han har sett. Landslagsspilleren fra Jamaica tror vendepunktet kommer i morgen.

– Alle kamper er viktige, men en seier mot Vålerenga vil være svært viktig for å snu trenden, og ikke minst for stemningen blant fansen, sier Austin.

LES OGSÅ: Austin glad for å være i live

Rodolph Austin får behandling på Aker Stadion mot Molde

STYGG SMELL: Rodolph Austin mistet bevisstheten da han var involvert i en stygg hodekollisjon mot Molde 9. april.

Foto: Kenneth Hjelle / Digitalsport

Selv håper han inderlig å kunne trekke på seg drakten og entre gresset på Brann Stadion søndag. Avgjørelsen er ennå ikke tatt.

– Per nå ser det veldig positivt ut. Vi krysser fingrene for Rudy. Han er i alle fall ekstremt sugen på å spille, sier Skarsfjord.

Vil ikke forhaste seg

Austin bekrefter at han føler seg klar for kamp, men presiserer at avgjørelsen må tas i samråd med Branns legeteam. Et for tidlig comeback etter hjernerystelse kan få alvorlige konsekvenser.

– Jeg er symptomfri og føler meg OK, men samtidig må jeg være forsiktig. Jeg vil ikke forhaste meg. Er jeg ikke klar, så spiller jeg ikke. Det er kun opp til meg og legene, sier Austin til NRK.no.

– Alle spillere vil helst være på banen, men man har bare ett liv. Det kommer først, sier midtbanespilleren.