NRK Meny
Normal

– Jeg kjente at jeg ble helt kald i kroppen

Rodolph Austin snurret rundt i luften og falt bevisstløs om etter en vanvittig hodesmell i eliteseriekampen mot Molde. – Jeg kjente at jeg ble helt kald i kroppen. Det var helt forferdelig å se på, det så ikke bra ut da han lå der, sier Brann spiller Amin Askar til NRK.

Austin nede for telling etter hodesmell

Det så ikke bra ut for Rodolph Austin etter den vanvittige hodesmellen. Her blir han båret ut av Røde Kors.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB-Scanpix

Det ble blikkstille på Molde Stadion da Emmanuel Ekpo og Rodolph Austin kolliderte voldsomt i Eliteseriekampen mellom Molde og Brann.

– Når man står og ser på, så stivner man helt. Jeg kjente at jeg ble helt kald i kroppen. Det var helt forferdelig å se på, det så ikke bra ut da han lå der, sier Brann-spiller og målscorer Amin Askar til NRK.

–Scoringen betydde ikke så mye da, sier Askar.

Kjempekollisjon

Etter 62 minutter gikk Ekpo og Austin inn i en duell der begge hadde øynene klistret på ballen og ikke på hverandre. Det resulterte i en hodekollisjon som satte en ordentlig støkk i tilskuerne.

Austin ble umiddelbart slått bevisstløs, og ble hengende livløs i luften før han traff bakken.

Med Fabrice Muamba og Carl-Erik Torp (begge fikk hjertestans, journ.anm.) friskt i minne, strømmet medspillere, motspillere og helsepersonell til for å forsikre seg om at det ikke var noe alvorlig galt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rodolph Austin blir behandlet etter hodesmellen

Rodolph Austin blir behandlet etter hodesmellen.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB-Scanpix

– Vi blir redd når sånt skjer. Vi har jo en del minner i bakhodet, men akkurat nå er vi bare glad for at vi får gode rapporter. Så får vi høre utover kvelden hvordan situasjonen er, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til NRK.

Svelget ikke tungen

David Claude Angan stakk fingrene i munnen på Austin for å forsikre seg om at han ikke hadde svelget tungen. Twitter og Facebook eksploderte med «nyheten» om at Austin hadde svelget tungen, men det hadde han altså ikke.

Røde Kors bar den sterke midtbanespilleren av banen, der han ble kjørt til sykehus med nakkekrage.

Austin kom fra det hele med en mulig hjernerystelse. Det var altså ikke så alvorlig som mange trodde, heldigvis for de involverte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skummel skadesituasjon

Rodolph Austin ut på båre

Rodolph Austin ble båret ut av Røde Kors etter den vanvittige hodesmellen.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB-Scanpix

Fotballmessig er dette heller ikke godt nytt for Brann, som har Tomasz Sokolowski ute med skade. «Soko» skal sammen med Austin utgjøre Branns sentrale midtbane.

– Vi får håpe at han kommer seg på beina snart, så skal vi gjøre det vi kan for å løse resten, sier trener Skarsfjord.

Neste runde tar Brann imot Strømsgodset på hjemmebane. Bergenserne håper nok at Austin kan være tilbake til den kampen, men det ser ut til at Brann må komme opp med en helt ny midtbaneduo.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.