NRK Meny
Normal

50-åring siktet for knivdrap i Bergen

En 35 år gammel etiopisk kvinne døde etter at hun ble knivstukket i Fyllingsdalen i Bergen lørdag kveld. En 50 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Knivdrap i Fyllingsdalen

KNIVDRAP: En 35 år gammel kvinne ble drept i Fyllingsdalen lørdag kveld. En 50 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Foto: Kjartan Lægreid / NRK

Politiet i Bergen fikk klokken 23.45 lørdag kveld telefon fra en person som kunne fortelle at en kvinne var blitt knivstukket i en leilighet i Fyllingsdalen. Politiet rykket ut med flere enheter, og var på stedet etter kun få minutter.

– Der befant det seg flere personer, blant annet den fornærmede og en mann 50-årene som nå er siktet, sier politioverbetjent og seksjonsleder Lars Morten Lothe i Bergen Vest politistasjon til NRK.

Den drepte kvinnen er 35 år gammel og fra Etiopia. Kvinnen ble umiddelbart tatt hånd om av helsepersonell på stedet, men ble erklært død ti minutter over midnatt.

Avhøres

Bare sju minutter etter meldingen om knivstikkingen, kunne politiet på stedet opplyse at en person hadde blitt pågrepet inne i leiligheten. Mannen er dansk statsborger og ble etter klokken ett kjørt til politihuset i Bergen.

– Mannen ble pågrepet kort tid etter meldingen, og han er siktet for forsettlig drap. Det er altfor tidlig å gå inn på motiv. Vi må få gjennomført flere vitneavhør først, opplyser politioverbetjenten.

– Han er ennå ikke formelt avhørt, men vil trolig bli avhørt en gang i løpet av søndagen. Vi har i natt avhørt en del vitner, og vi har foretatt kriminaltekniske undersøkelser på stedet, sier Lothe.

Politiet vil fortsette med vitneavhør og kriminaltekniske undersøkelser utover dagen, og politiet vil også forsøke å avhøre siktede i løpet av dagen.

Bofellesskap

Knivdrap i Fyllingsdalen

BOFELLESSKAP: Den avdøde kvinnen og den drapssiktede mannen bor i samme bofellesskap i et leilighetskompleks, ifølge politiet.

Foto: Kjartan Lægreid / NRK

Flere personer fra det etiopiske miljøet samlet seg natt til søndag utenfor boligen hvor kvinnen døde, skriver Bergens Tidende.

Ifølge politiet bodde både den avdøde kvinnen og den drapssiktede mannen i det samme bofellesskapet i leilighetskomplekset i Fyllingsdalen. De bodde i hver sin hybel, og i tilknytning til hyblene er det et større fellesareal. Lothe kan foreløpig ikke si hvor og eksakt hvordan angrepet på kvinnen skjedde.

Ifølge Lothe er drapsofferet og den mistenkte gjerningsmannen bekjente, og ikke slektninger slik enkelte medier først meldte.

– Kniv er drapsvåpenet

De første opplysningene fra politiet på stedet tydet på at det var til sammen fire personer inne i leiligheten eller fellesarealet da angrepet skjedde. Ifølge Lothe har antallet personer som var til stede, svingt litt opp og ned i forklaringene fra vitnene.

Lothe opplyser at politiet har tatt beslag i en kniv som kan ha blitt brukt da den 35 år gamle kvinnen ble stukket til døde.

– Vi kan bekrefte at det er en kniv som er drapsvåpenet, og vi kan ikke si noe om hvilken kniv som er brukt,sier Lothe til NRK.

Han forteller at 50-åringen ble pågrepet uten dramatikk. Det er ikke mistanke om rus.

Lothe opplyser at politiet vil holde en pressekonferanse om saken klokken 14.00 søndag.

Laster kart, vennligst vent...

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik