NRK Meny
Normal

Politiet: – Joggeren (15) ble kastet 20 meter gjennom lufta

Politiet med klar teori om hva som skjedde da ung jogger ble påkjørt. – En stygg trafikkulykke, sier Nordhordland-lensmann Kjell Idar Vangberg.

Jogger påkjørt i Meland

ALVORLIG SKADD: Gutten ble truffet i fronten av ulykkesbilen og fraktet med den et stykke før han ble kastet av. Her er luftambulansen på ulykkesstedet for å hente den skadde, som nå ligger på Haukeland.

Foto: Andrew Wakefield

En 15-årig gutt ligger fortsatt alvorlig skadd på Haukeland etter at han ble truffet av en bil under en joggetur ved Krossnessundbrua i Meland mandag kveld.

– Politiet har tatt rutinemessig blodprøve av den mannlige føreren i 60-årene, men det er verken mistanke om høy fart eller promille, opplyser lensmann Kjell Idar Vangberg til NRK.

Det er verken mistanke om høy fart eller promille.

Kjell Idar Vangberg, lensmann

Løp over veien

Etterforskningen av ulykken fortsetter, men så langt ser det ut til at 15-åringen ble påkjørt i 70-sonen da han prøvde å krysse veien mellom noen biler i et kryss.

15-åringen kom joggende på gang- og sykkelveien ved siden av hovedveien, i retning fra Frekhaug.

– Det oppsto en liten kø i krysset, og gutten løp over veien mellom noen biler. Da kom det en bil i motsatt løp som kjørte rett på ham, forteller Vangberg.

Ulykke Krossnessundbrua

ALVORLIG ULYKKE: Ulykken skjedde like ved avkjørselen til Ådland. Stedet brukes som overgang av mange fotgjengere, men er ikke merket som fotgjengerfelt.

Foto: Oddbjørn Rosnes / NRK

Kastet bortover veien

Gutten ble truffet i fronten av ulykkesbilen og fraktet med den et stykke før han ble kastet av.

– Han landet cirka 20 meter fra der han ble truffet. Gutten var heldig og traff ingen gjenstander, men han landet hardt på bakken som består av grus og stein. Det siste vi har hørt er at han er alvorlig skadd, sier lensmannen.

Haukeland endret i går kveld tilstanden på 15-åringen fra kritisk til alvorlig. Detter er fortsatt status for fotgjengeren.

Vil utbedre ulykkespunkt

Samme kveld som ulykken skjedde diskuterte Statens vegvesen og Meland kommune sikkerheten for trafikanter ved Krossnessundbrua på Fv 564. Gutten ble påkjørt nettopp her.

– Jeg kan bekrefte at politiet stiller seg bak forslagene til endring for dette trafikkpunktet, der vi har hatt flere ulykker tidligere, sier lensmann Kjell Idar Vangberg til NRK.

Tor Høyland, seniorrådgiver i Statens vegvesen, bekrefter overfor BT at dette var den sjette ulykken på strekningen de siste syv årene.