1400 lærere i streik i Bergen

3000 lærere er tatt ut i streik. Av dem blir 1400 tatt ut i Bergen. Flere grupper sitter fortsatt og mekler. De er nå 19 timer på overtid.

Stor fare for streik
Foto: NRK

- På mandag blir det en UNIO streik i kommunen, med stengte barnehager og skoler. Streiken berører også en del grupper innen helse og omsorg, forteller fylkesleder i Utdanningsforbundet Hordaland John Torsvik.

1460 UNIO-medlemmer går ut i streik i Bergen. 1303 av disse er fra i Utdanningsforbundet, 50 fra Norsk Sykepleierforbund, 24 i Norsk Fysioterapiforbund, 14 medlemmer i Norsk Ergoterapautforbund, 44 Universitet og Høyskoleutdannedes Forbund, og 25 medlemmer i Forskerforbundet. Her kan det komme mindre justeringer.

Se hvilke skoler og barnehager som er tatt ut i streik.

LES OGSÅ: 3000 ut i streik

Ingen konsekvenser før mandag

50 medlemmer av Norsk Sykepleierforbund er tatt ut i streik, men heller ikke dette vil få konsekvenser i helgen.

- Ingen med pasientrettet turnusarbeid er i streik, det er kun administrativt personell som er tatt ut. De jobber ikke i helgene, dermed vil man merke det før på mandag morgen, sier fylkesleder i Norsk sykepleierforbund, Marianne Golten.

- Respekter fristen

- Det er beklagelig at det går så lang tid over, sa Torsvik da meklingen var 18 timer på overtid.

Han mener at av hensyn til publikum og de som skal ut i streik bør en mekling avklares raskt.

- Det er viktig at de prøver å komme til løsning, men å respektere fristen i større grad vil ikke nødvendigvis redusere muligheten for en løsning, sier Torsvik.

- Både publikum og de som venter på og eventuelt gå ut i streik, bær få beskjed tidligere, legger han til.

Tror ikke på streik før mandag

LO Stat sitter fortsatt i mekling. Dermed er det mange som nå venter spent på om flere blir tatt ut i streik, eller ikke.

- Dette er ganske spesielt, det har tatt veldig lang tid, sier Birgit Stav, distriktssekretær LO Stat Hordaland, Sogn og Fjordane.

320 av Stavs sine medlemmer blir berørt av en eventuell streik. Hun sier stemningen er spent, men at streikeviljen blant medlemmene fortsatt er på topp, til tross for den lange ventetiden.

- Vi er usikker på om det blir streik, men vi er jo klare for å streike dersom vi ikke får gjennom kravene. Vi tror ikke streiken blir iverksatt før på mandag, men vi vet ikke, avslutter hun.