- Svetten rant fra taket

Superfamily avslutter turnéen i Bergen denne helgen, og gleder seg stort til å spille på et av sine favorittsteder.

Superfamily på Spot Festival i Danmark 2008

AVSLUTTER I BERGEN: Vokalist Steven Ray Wilson i Superfamily.

Foto: Hagen, Per Ole / NRK

Bandet fra Moss har fått strålende kritikker for sitt tredje album, «Guns Tonight», og har et svært lojalt publikum i Bergen. Fredag og lørdag avslutter gruppen sin norgesturné med to konserter på Hulen, et lokale de trives meget godt i.

- Vi spilte der i fjor, og da var det så mye folk at svetten rant ned fra taket. Det var en ganske kul effekt, sier vokalist Steven Ray Wilson til nrkhordaland.no.

Blir pisket og sparket

Gitarist Kim Granholt vedgår at bandet har lagt seg på en teatralsk og storslagen linje musikalsk, et valg som også forplikter når det hele skal fremføres foran et publikum.

- Musikken gir oss lov til å gjøre ting som vi synes er fascinerende. Det er et stort energiutbrudd. Spesielt nå, som det er turnéavslutning. Da har vi nok litt ekstra å gi, ikke minst siden det er utsolgt og satt opp ekstrakonsert på lørdag, sier Granholt.

Et av de teatralske elementene i showet går ifølge bandet hardt ut over Wilson.

- Jeg blir pisket og sparket, og ofte blir klærne mine så slitt og ødelagt av gulvet at det ender med sår og blod. Underholdning for hele familien, sier vokalisten.

- Høres slitsomt ut?

- Joda, men det største problemet er at jeg må ha nye klær til hver konsert, humrer Wilson.

HØR MUSIKK: Besøk Superfamily på MySpace

- Spesielt å spille på Svalbard

Årets turné startet på Svalbard 12. juni, og Superfamily har etter det spilt seg gjennom hele landet før de endte opp i Bergen.

- Er det noe fra turnéen dere husker spesielt godt?

- Svalbard var en veldig spesiell opplevelse. Ellers må det være konserten på Rockefeller i Oslo. Det er jo alltid litt ekstra nerver når man spiller i selve storstua, og det blir litt ekstra klamt når det er mye kjentfolk i salen. Men det gikk veldig bra, sier Granholt.