Normal

Hvor er bjørnen?

Politiet i Løten jakter på den eller de som står bak et svært spesielt tyveri. En to meter høy utstoppet bjørn er stjålet fra Løiten Lys.

Stjal bjørn fra Løiten Lys

En bjørn ble stjålet fra Løiten Lys i helga og nå er det et stort tomrom i dyreutstillingen.

Foto: Helle Therese kongsrud / NRK

Bjørnen var del av en utstilling på Løiten lys. Men i løpet av helga har noen fattet spesiell interesse for utstillingsobjektet. Mandag morgen ble det oppdaget at den to meter høye brunbjørnen var forsvunnet.

Stjålet natt til lørdag

Så langt er det ingen spor av bjørnen. Lensmann i Løten, Jan Kampenhøy, bekrefter at politiet mottok en anmeldelse fra Løiten Lys torsdag.

– Vi tar tak i saken, sier Kampenhøy. Politiet er spesielt interessert i tips fra noen som ha sett noe sist fredag kveld eller natt til lørdag. Tyveriet har nemlig trolig skjedd innenfor dette tidsrommet, mener han.

Det er ikke funnet spor etter innbrudd, og det betyr at tyvene kan ha gjemt seg i de store lokalene Løiten Lys holder til i.

Kampenhøy sier at bjørnetyveriet er en svært spesiell sak og at de har flere teorier på hva som kan ha skjedd.

– Det kan være gjort som en «strek», og da har vi i såfall et bredt felt å søke i. Et annet alternativ er at bjørnen kan ha havnet i samlerkretser, sier Kampenhøy.

Dyr på Løiten Lys

Det er fortsatt flere dyr igjen på utstillingen, men moskus og ulv mangler selskap av utstillingens store midtpunkt.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Ingen «utebjørn»

Styreleder i Løiten Lys, Svein Enger Hov, sier til NRK at bjørnen var et sterkt symbol for Løiten Lys. Han håper nå på et snarlig gjensyn.

– Bjørnen er et historisk klenodium som har vært hos oss i veldig mange år. Derfor er det trist at den er borte, men vi håper at politiet vil oppklare saken, sier han.

Bjørnen skal ha en verdi på 50 000 kroner og Hov har ikke fått noen tips om hvor den kan ha tatt veien. Nå håper håper han at bjørnen klarer seg, selv om den er på ville veier.

– Denne bjørnen liker seg best innendørs og når klimaet er slikt som det er nå, er ikke dette noe gunstig. Men jeg håper at all oppmerksomheten rundt det gjør at den blir vanskelig å omsette, slik at vi kan få den tilbake så raskt som mulig.