NRK Meny
Normal

Underslo også fra Hadeland Energi

Mannen som er tiltalt for å ha underslått over 18 millioner kroner fra Hadeland og Ringerike Bredbånd AS skal også ha underslått penger fra Hadeland Energi.

Hadeland og Ringerike Bredbånd

ANSATT FLERE STEDER PÅ TROSS AV DOMFELLELSER: Den tidligere økonomisjefen i Hadeland og Ringerike Bredbånd er siktet for å ha underslått mellom 17 og 19 millioner kroner. Han var dømt for økonomisk kriminalitet to ganger før han fikk den betrodde stillingen her.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Styreleder Lars Velsand sier til avisa Hadeland at det dreier seg om et nettobeløp på 360.000 kroner.

Den tidligere økonomisjefen i Hadeland og Ringerike bredbånd AS var ansatt i Hadeland Energi en periode før han begynte i jobben som økonomisjef i 2010.

Underslaget i Hadeland Energi ble oppdaget samtidig som underslaget i Hadeland og Ringerike bredbånd ble avslørt.

– To sider av samme sak

Styreleder Lars Velsand sier dette er to sider av samme sak.

Onsdag 25. juni skal det avholdes generalforsamling i Hadeland Energi. Orientering om økonomisk mislighold, både i HRB og HE, er satt opp som egen sak til det møtet.

Ifølge styreleder Kai Glemmestad i Hadeland og Ringerike Bredbånd holder også HRB generalforsamling førstkommende onsdag. På agendaen står blant annet behandling av granskningsrapporten fra PricewaterhouseCoopers. Denne rapporten ble bestilt kort tid etter at underslaget ble kjent.

Alvorlig rapport

Kai Glemmestad

Styreleder Kai Glemmestad i Hadeland og Ringerike Bredbånd.

Foto: Kristina Skamsar / NRK

Glemmestad sa til NRK Hedmark og Oppland i forrige uke at både ledelse, styret og revisjon i HRB får alvorlig kritikk i rapporten fra PricewaterhouseCoopers etter avsløringen av det store underslaget i selskapet.

Den tidligere økonomisjefen i HRB var tidligere straffedømt for underslag da han ble ansatt i HRB.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Gruveanlegg får minnesmerke

  Det skal reises et minnesmerke over gruvedriften på Tverrfjellet på Dovrefjell. Det har kommunestyret i Dovre, Folldal og Oppdal bestemt. Neste år er det 50 år siden gruva på Tverrfjellet ble åpna. Gruva var i drift nær 30 år, før den ble stengt.

  Ved utsiktspaviljongen på Tverrfjellet med panoramautsikt over Snøhetta (2286 moh), og Svånåtindan (2209 moh).
  Foto: Ole Kristian Tangen
 • Il Tempo Gigante i Høyesterett

  Høyesterett avgjør opphavsretten til "Il Tempo Gigante".Caprino Filmsenter saksøkte Hunderfossen familiepark etter at de bygde en berg- og dalbane basert på den populære bilen.Caprino Filmsenter tapte i Tingretten men fikk mehold i lagmannsretten.

  Folk koser seg i berg- og dalbanen på Hunderfossen i Lillehammer.
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Treningspause for Johaug

  Therese Johaug har tatt en lang pause i treningen ettersom hun fikk skjerpet dopingstraffen med tre måneder og må stå over hele sesongen. Hun sier til VG at hun må jobbe for å finne seg sjøl igjen. Hun er fast bestemt på å komme tilbake neste vinter.

  Therese Johaug
  Foto: Håvard G. Hagen / NRK