NRK Meny
Normal

Tostrup Bråtens far: – Jeg har vært lettet helt siden de ble arrestert

Steinar Bråten er lettet over at de tiltalte er dømt nesten 15 år etter at og sønnen Egil Tostrup Bråten ble stukket ned og drept i Oslo.

Steinar Bråten

Offerets far Steinar Bråten var forberedt på at en av de tiltalte ville anke dommen de fikk i Oslo tingrett.

Foto: Jorun Vang / NRK

Det var etter midnatt den 19. november 2002 at Egil Tostrup Bråten ble knivstukket og drept av to gjerningsmenn få meter unna sin egen inngangsdør i Nordahl Bruns gate 22 i Oslo. Til tross for en stor etterforskningsinnsats klarte ikke politiet å finne gjerningspersonene før gjennombruddet kom i november i fjor. To menn ble da siktet og seinere tiltalt. Tirsdagble en 33-åring dømt til 10,5 års fengsel for drapet, mens en 30-åring ble dømt til 3,5 års fengsel for forsøk på grovt ran.

Les: Politiet med to pågripelser i Bråten-saken: Begge siktede tidligere dømt for ran

Les: Fekk 10,5 år for drapet på Egil Tostrup Bråten

Forberedt på anke

Offerets far Steinar Bråten har fulgt saken i tingretten. Han var klar for den dommen som måtte komme:

– Jeg hadde gjort meg opp den meninga at den dommen som faller, godtar jeg. Jeg har ikke noen forutsetning for å si om den er passe eller litt for streng eller mild.

Han har også vært forberedt på en anke.

– Det har streifet meg at en av de kanskje ville anke, da får det bli en ny runde, dette går sin gang, sier Bråten.

Roser politiet

Han har vært til stede i Tingretten og mener alt går nøye for seg. Det er han sikker på at det vil gjøre hvis det blir en ny runde også.

– Jeg har gjort meg opp en mening om at den dommen som faller, den aksepterer jeg, sier Bråten.

– At den tiltalte vil anke dommen det må ha jo bare få lov til, sier Bråten.

Han ble først og fremst lettet da de to mennene ble pågrepet. Han roser politiet for den store innsatsen de har gjort i saken.

– Politiet har lagt ned enormt med tid og ressurser på dette. De skal ha en stjerne, sier Bråten.

De to tiltalte i saken forklarte seg ulikt på enkelte punkter under rettssaken. Den drapstiltalte skal ha nektet for at de to ville rane Tostrup Bråten, som 30-åring forklarte i retten. Ifølge den drapstiltalte skal han ha forsvart kameraten som havnet i en slåsskamp med Tostrup Bråten.

Dommen har i stor grad lent seg på 30-åringens forklaring.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Jansrud kjørte ut

    Det blir ingen andreomgang i verdenscuprennet i storslalåm for Kjetil Jansrud i Alta Badia. Jansrud kjørte ut av løypa rett etter første mellomtid i den første omgangen.

  • Bilfører tatt med promille

    Politiet har avholdt promillekontroll i Hamar søndag formiddag. 15 bilister ble kontrollert, en fører blåste til 0,28 i promille. Det blir opprettet sak, skriver politiet i Innlandet på Twitter.

  • To på rad for Kokslien

    Mikko Kokslien fra Søre Ål vant for andre dag på rad da han seiret i lørdagens kombinertrenn i kontinentalcupen i Colorado. Truls Sønsthagen Johansen fra Elverum ble nummer to fredag, og fulgte opp med en sterk tredjeplass lørdag.