NRK Meny
Normal

Tollef (93): – Det blir en fin tur

Det er 45. gang han stiller til start i Birkebeinerrennet. Tollef Sverderup er den eldste deltakeren i år, og han gleder seg til turen over fjellet.

Tollef Sverderup ploger i nedoverbakkene og bruker god tid over fjellet, men 93-åringen tror det blir spennende i år, som i fjor, og som de 43 gangene før det.

Tollef Sverderup går sitt 45. birkebeinerrenn.

– Jeg tror det blir en fin tur i dag. Det er veldig fine forhold, sier 93 år gamle Tollef Sverderup til NRK før start på Rena lørdag morgen.

Han har deltatt i Birkebeinerrennet 44 ganger tidligere og er den eldste som stiller til start.

– Det går jo litt langsommere når man blir eldre, men jeg har trent like mye i år som i fjor, så da må det vel gå omtrent like godt, sier han.

Godt treningsgrunnlag

100 timer har han brukt på skiene fra nyttår og fram til rennstart. I fjor brukte han 11 timer og 14 minutter på turen og regner med å bruke omtrent det samme i år. Han tar år for år og merker at deter noen utfordringer med å bli eldre.

– Jeg har begynt å ploge i nedoverbakkene. Også har jeg aluminiumsstaver, så jeg bremser litt med dem også, sier han.

Han regner uansett med at det også i år blir en spennde tur over fjellet.

– Det er jo slitsomt, men samtidig en stor opplevelse. Dessuten er det flere morsomme utforkjøringer på slutten, sier han.

Hvordan det går med Tollef Sverderup og alle de andre deltakene kan du søke opp her.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Berging av vogntog

    Rv 3 Sætre i Hedmark er midlertidig stengt pga berging av et vogntog. Berging er estimert til ca 1 time. Omkjøring via fv 606.

  • Røykutvikling i Lillehammer

    En person ble sendt til helsesjekk etter røykutvikling i en bolig i Lillehammer i natt. Brannvesenet rykket ut til boligen klokka 0200, og fikk raskt kontroll på stedet. Røykutviklingen skyldtes hodetelefoner som var lagt på to kokeplater som var slått på.

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.