Hopp til innhold

– Trist med dødsfall i rennet

Arrangørene av Birkebeinerrennet skal evaluere om noe kunne vært gjort annerledes i forbindelse med dødsfallet etter Birken på lørdag.

Rune Bergsodden

Rune Bergsodden er daglig leder i Birkebeinerrennet AS.

Foto: Veslemøy Christiansen / NRK

En mannlig deltager på 62 år døde etter hjertestans i skiløypa lørdag formiddag.

To andre skiløpere, som begge var leger, prøvde å hjelpe han. De klarte å få hjertet i gang igjen, men på vei til sykehus stanset det igjen. Mannens liv sto dermed ikke til å redde. Birkebeinerrennet orienterte om hendelsen på sine nettsider:

Vi har dessverre hatt en tragisk hendelse i Birkebeinerrennet i dag. En deltaker døde av medisinske årsaker på vei til sykehus. Pårørende er informert.

– Det er utrolig trist når slike ting skjer, både for familien og den det gjelder, sier Bergsodden.

Må være forberedt på alt

Årets Birkebeinerrenn hadde rekordpåmelding og også rekord i antall startende løpere. Nøyaktig 14693 skiløpere la ut med startnummer på brystet fra Rena lørdag.

Det store antallet gjør at arrangørene må være forberedt på det meste.

– Vi så i helga at vi har en beredskap som også takler slike situasjoner. Med så mange deltakere som det er på Birken må vi nesten regne med at tragiske hendelser kan skje, sier Bergsodden.

Birkebeinerrennet

Rekordmange deltok under årets Birkebeinerrenn.

Foto: CLINT AUSTIN / AP

Han sier det er viktig for Birken å ha et apparat som gjør det mulig å redde folk som blir dårlige.

– Nå vil vi evaluere hendelsen og finne ut om vi kunne gjort noe annerledes. Det er for tidlig å si noe om dette i dag, sier Rune Bergsodden.

Flere saker fra Innlandet