NRK Meny
Normal

Christophersen og Kleven Hagen nominert til million-stipend

Ingeborg Christophersen fra Kongsvinger (bildet) og Guro Kleven Hagen fra Valdres er nominert til Statoils klassiske musikkstipend på én million kroner.

Guro Kleven Hagen fra Valdres og Ingeborg Christophersen fra Kongsvinger er nomniert til Statoils klassiske musikkstipend på én million kroner.

Intervju med Ingeborg Christophersen. Fotograf/reporter/redigerer: Arne Sørenes.

– Det er nesten helt utrolig. Det er superstjerner som blir nominert til en slik pris. Jeg føler meg som en outsider nesten som en freak i denne sammenhengen, men det er kjempegøy, sier fløytisten Ingeborg Christophersen fra Kongsvinger.

– Stort klapp på skulderen

Sammen med fiolinisten Guro Kleven Hagen fra Valdres er en av fire nominerte til Statoils talentstipend på en million kroner.

Christophersen har en lang merittliste bak seg og har blant annet vunnet Toneprisen og vært med i Kjempesjansen i NRK.

Hun er svært glad for nominasjonen.

– Det er en stor ære. Det føles som en anerkjennelse, som musiker kan man ofte lure på hva er det egentlig jeg driver med, men det er som et stort klapp på skulderen. Det er noen som sier det gir mening, og du er viktig i musikklivet du også, sier Christophersen.

Guro Kleven Hagen, Ingeborg Christophersen

Guro Kleven Hagen og Ingeborg Christophersen er nominert til Statoils millionstipend.

Foto: NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ny Storhamar-seier

    Storhamars håndballkvinner slo Tertnes 26-23 og er fortsatt ubeseiret på tabelltoppen etter seks serierunder. Elise Skinnehaugen ble Storhamars toppscorer med åtte mål.

  • Sauebønder misfornøyde med sommel

    Bøndene er misfornøyde med at det ennå ikke er avklart hva de får i erstatning etter at en ulv drepte eller skadet 300 sauer i sommer. Kjetil Ulset i Gran beitelag sier at flere vurderer å slutte som sauebønder, hvis dette ikke snart blir avklart.

    Kjetil Ulset i Gran sauebeitelag
    Foto: NRK