Hopp til innhold
Trompetist Trond Sagbakken (15) fra Vestre Gausdal er den yngste deltageren i NRKs store solistkonkurranse som går av stabelen søndag kveld.

Trond gikk ikke videre i Virtuos-konkurransen

Trompetist Trond Sagbakken (15) fra Vestre Gausdal gikk ikke videre i NRKs store solistkonkurranse.

Noen av oss går kanskje rundt og bærer på en liten musikerspire. Men det høres kanskje litt skummel ut å si opp jobben for å satse fullt og helt på musikerkarrieren. Nå skal vi møte en 37-åring som bor på Jaren på Hadeland, som sa opp jobben for tre år siden for å satse på en helt spesiel musikerdrøm

– Jeg har verdens beste jobb

For tre år siden sa Hans Arne Arntsen opp en fast jobb med sikker inntekt for å satse på en noe uvanlig karriere – å turnere land og strand rundt for å synge og underholde på sykehjem og eldresentre. Og hans musikalske time blir bare mer og mer populær.

Marja Helena Fjellheim Mortensson fikk Hedmark fylkes kulturpris 2013 for sitt arbeid for det sørsamiske språket.

Kulturpris for sørsamisk musikk

I kveld fikk Marja Helena Fjellheim Mortensson (18) Hedmark fylkes kulturpris for sitt arbeid for sørsamisk språk og musikk. – Det betyr veldig mye for meg, sier Marja Helena.


Vi nærmer oss en tid med julekonserter. Men en av dem blir kanskje litt utenom det vanlige. I den gamle cellulosefabrikken i Gjøvik skal Eldar Vågan, Ronnie Le Tekrø og den orginale vokalisten fra Vazelina, Bjørn Berg, ha konsert:

Hembrent og høner på julekonsert

Eldar Vågan har fått med seg to andre totninger for å lage en utradisjonell julekonsert.

Guro Kleven Hagen fra Valdres og Ingeborg Christophersen fra Kongsvinger er nomniert til Statoils klassiske musikkstipend på én million kroner.

Christophersen og Kleven Hagen nominert til million-stipend

Ingeborg Christophersen fra Kongsvinger (bildet) og Guro Kleven Hagen fra Valdres er nominert til Statoils klassiske musikkstipend på én million kroner.