Tiltalt for å ha ranet bensinstasjon for en cola og pakke røyk

En mann i slutten av tenårene er tiltalt for å ha ranet en bensinstasjon i Elverum. Ransutbytte: En cola og en pakke røyk.

Tinghuset i Elverum

SØR-ØSTERDAL TINGRETT: Mannen i slutten av tenårene må møte i retten, tiltalt for ran og legemsbeskadigelse.

Foto: Linda Vespestad

I september i fjor truet den tiltalte mannen en kvinnelig ansatt på bensinstasjonen i Elverum. I tiltalen står det at mannen fikk med seg en flaske cola og en pakke røyk før han stakk av.

– Bare en halvtimes tid senere ble mannen pågrepet, og han erkjente da straffskyld for ranet, forteller politiadvokat, Henning Klauseie.

Onsdag denne uken må mannen møte i Sør-Østerdal tingrett, tiltalt for bensinstasjonsranet og i tillegg legemsbeskadigelse under særdeles skjerpede omstendigheter.

For bare to måneder etter ranet forsøkte den tiltalte sammen med an kamerat å stjele en sykkel fra utenfor et bolighus i Elverum. Mannen som bodde i huset våknet, gikk ut og forsøkte å stoppe tyveriet. Da slo den tiltalte mannen gjentatte ganger med en boltekutter i blant annet hodet, magen og skuldre. Den fornærmede måtte sy flere sting i hodet.

Alvorlig

Rettssaken mot mannen i slutten av tenårene skal gå over to dager. Politiadvokat, Henning Klauseie, er aktor i saken, og sier det er en alvorlig tiltale.

– Det er alvorlig fordi det å bli ranet med en kniv eller slått med gjenstander er en stor påkjenning for de fornærmede.

Mannens forsvarer er Alexander Solhus. Han ønsker ikke å kommentere noe før rettssaken som begynner på onsdag.