NRK Meny
Normal

Sterk lagseier for Nybergsund

Nybergsund-trener Ola Brenden beskriver 16. maikampen mot Sandefjord som en sterk lagseier. Nybergsund ledet 1-0, 2-0 og plutselig hadde Sandefjord utlignet, med to nesten helt identiske mål. Sundet vant til slutt 4-2.

Nybergsund

Nybergsund IL Trysil jubler etter 4-2-seier mot Sandefjord.

Foto: Bjarne Skarpmo

Nybergsund viste allerede fra starten av at de ville gi alt for å vinne denne kampen. Etter to minutter setter Mendy ballen i krysstolpen etter fint spill, drøye 10 minutter senere blir Nybergsund tildelt straffespark etter at Mirza Durakovic gikk i bakken.

Mendy gikk opp for å ta straffen, men Austbø reddet.

– Vanligvis skal Mirza ta straffene, men siden han var den som ble felt fikk Remond Mendy ta straffen, forklarte Nybergsund-trener Ola Brenden etter kampslutt.

Fin 1-0-scoring

Det skulle ikke gå lang tid før Nybergsund fikk den ettertraktede ledelsen. Etter 36 minutter avslutter Demba Traore et herlig angrep på herlig vis.

Svensken fikk en fin pasning fra Mendy, og ekspederte den på ekte goalgetter-vis i lengste hjørne med bredsiden.

– Jeg får en meget god pasning fra Remond, og det var bare å sette bredsiden til, sa en noe sjenert Traore.

Sjefen sjøl, Ola Brenden, var ikke like forsiktig med superlativene når han skulle beskrive 1-0-målet.

– Demba har vist at han kan tidligere, og samarbeider meget godt sammen med Mendy, skrøt treneren.

God lagmoral

Det så lenge veldig lyst ut for Nybergsund. Når Enkerud scoret sitt første mål på nest øverste nivå, så det ut til at det skulle bli en komfortabel seier for hjemmelaget.

Dette ville Sandefjord gjøre noe med. Bare et kvarter etter 2-0-scoringen får Sandefjord to kjappe mål på dødball, og det var igjen kamp igjen.

– Vi viser en vannvittig god lagmoral ute er i dag. Det er psykisk beintøft å få to sånne mål mot seg på tre minutter, så det at vi kommer tilbake viser bare en jævlig god lagmoral, strålte Nybergsund trener Ola Brenden.

Spiller fin fotball

Tidvis spilte Nybergsund meget fin fotball. Pasningspillet satt godt, og den angripene kvartetten Maglic, Mendy, Traore og Enkerud var til tider umulig å håndtere for et vaklende Sandefjord-forsvar.

– Framfor alt var dette som sagt en solid lagseier, men vi krydrer denne godt med herlig angrepsspill. De to siste målene er gode overganger, vi fortsetter sånn som vi spilte mot Lørenskog på onsdag, konstaterte Ola Brenden.

Med tre poeng i dag er Nybergsund fortsatt forran Sandefjord, som lå på plassen bak Nybergsund før dagens oppgjør.

De har også lagt Hønefoss bak seg på tabellen, og ligger nå på en 9. plass med 10 poeng på seks kamper. Neste helg venter Randaberg borte for Trysil-laget.