Normal

Navarsete vil samarbeide med Høyre og Frp om å fjerne ulv

Senterpartiet åpner for et samarbeid med Høyre og Frp for å få ned ulvebestanden.

Sp-leder Liv Signe Navarsete

Senterpartileder Liv Signe Navarsete vil ha ned antall ulv og åpner for å få til et samarbeid med Frp og Høyre om dette.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

Senterparti-politiker Trygve Slagsvold Vedum fra Stange har tidligere vært klar på hva han mener om ulven i norske skoger. Den må bort, sier han. Dette fikk ikke Sp gjennomslag for i den rødgrønne regjeringa.

Vil ha ned bestanden

Nå øyner Senterpartiet muligheten til omkamp om flere saker, deriblant friere snøskuterkjøring og strengere rovdyrpolitikk med færre ulver, skriver VG.

– Sp ønsker å få ned ulvebestanden betydelig. Rovdyrpolitikken er viktig for Sp. Det handler om mange menneskers livsgrunnlag, sier Senterpartiets leder, Liv Signe Navarsete til VG.

Den skandinaviske ulvebestanden har vokst i både Sverige og Norge de siste årene. Ifølge Rovdata er det totalt omtrent 380 ulver i Skandinavia. De fleste bor i Sverige, men omtrent 50 av dem har fast tilhold i Norge.

– Lovende for fremtiden

Sp har ti representanter på Stortinget, og kan dermed hjelpe Frp og Høyre med å få et flertall i saker der Venstre og KrF ikke er enige med den nye regjeringen.

Høyre-leder Erna Solberg sa på en pressekonferanse at hun synes det er interessant at Sp tar omkamp på kompromisser gjort med egen regjering.

– Det lover godt for kompromisser vi skal gjøre for fremtiden, at de allerede nå har løst seg fra båndene, sa Solberg ifølge VG.