NRK Meny
Normal

Snakker med avdøde Märtha

Mona Helene Saastad fra Fåvang får muntlige budskap fra avdøde kronprinsesse Märtha.

- Jeg hører stemmen hennes tydelig, sier hun.

Mona Helene Saastad
Foto: NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Kronprinsesse Märtha døde av gulsott i 1954, da nåværende kong Harald var 17 år. Hun fikk leverbetennelse etter å ha fått hepatitt via en blodoverføring etter en operasjon i USA. Kong Olav ble dermed enkemann i nesten 40 år.

Les mer om Mona Helene Saastad her og hør henne fortelle om Märtha.

I Spania

Saastad var for et par år siden i en engelsk kirke i Spania. Der var det "medium" som tegnet de avdøde personene hun kom i kontakt med.

Mediet viste en tegning og noen navn til Saastad. Hun kjente dem ikke, men tok med tegningen hjem. Etter hvert skjønte hun at det var kronprinsesse Märtha og navnene på nære personer rundt henne.

Personlige samtaler

Etter det gikk det ikke lang tid før den avdøde kronprinsessen begynte å snakke til henne, forteller Saastad. Samtalene er ofte nære og personlige, ofte med et religiøst tilsnitt.

Saastad, som er tidligere kontorsjef i Staten, ble svært overrasket over hvor direkte og tydelig stemmen til Märtha er.

Kronprinsesse Märtha

28. mars 1901 – 5. april 1954 Prinsesse av Sverige og Kronprinsesse av Norge. Datter av Prins Carl av Sverige og Prinsesse Ingeborg av Danmark. Gift med daværende Kronprins Olav i Oslo domkirke 21. mars 1929. Barn: Kong Harald, Prinsesse Ragnhild og Prinsesse Astrid. Gravlagt i Det kongelige mausoleum på Akershus slott i Oslo.

Foto: Kongehuset

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND