Skjøthaug vant familiethrilleren

Marianne Skjøthaug vant i formiddag distansen F400 i femundløpet. Hun kom i mål ett knapt minutt foran niesen Ida Karlstrøm.

Vinnere F400

Marianne Skjøthaug og Ida Karlstrøm var begge godt fornøyd med å være i mål.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

I store deler av F400 er det Ida Karlstrøm og hennes tante ogregjerende verdensester på distansen, Marianne Skjøthaug som har kjempet i teten. De forteller begge om en tøff tur på 400 kilometer, på rundtur gjennom Nord-Østerdalen.

– Det var så utrolig godt å komme til mål, sier Skjøthaug.

Ikke sikker på å komme i mål

Mens hun beskriver vinnerløpet i fjorårets utgave av Femundløpet som en fantastisk tur, der hun nærmest ble ført fram på en magisk sky, var det verre i år.

– Jeg var ikke sikker på at jeg skulle klare å fullføre, sier hun.

Skjøthaug kom i mål med seks hunde i spannet. En måtte hun sette igjen i Tusfingdal, den andre på Drevsjø.

– Når man har to hunder mindre så tidlig i løpet så blir det veldig risikabelt, men det gikk jo, sier hun.

For til slutt var de gamle eldst og hun klarte å holde niesen bak seg.

– Men det var virkelig hardt. I dag tidlig var det en vakker soloppgang, men jeg klarte ikke å tenke noe særlig på det. Jeg bare sparket fra og slet opp bakken og tenkte at hvis det kommer noen bakfra så får de bare komme. Jeg orket ikke mer, sier Skjøthaug.

– Det var helt greit å tape

Ida Karlstrøm kjørte et spann med hunder fra tantens kennel. og nettopp derfor var hun heller ikk så skuffet over at løpet kun holdt til en andreplass.

– Det hadde vært noe annet om det ikke var henne. Det føles liksom greit å tape for noen som kjører det antatt beste spannet fra samme kennel, sier hun.

Hunder fra begge spannene som deltok i Femundløpet skal være med i Finnmarksløpet og med dette rersultatet spørs det om ikke konkurrenter bør se opp for Mariannes hunder fra Langfjordbotn i Alta.