Skal tromme og marsjere i 20 mil

Med tromme på magen, uniform og hatt skal han marsjere 20 mil. Målet er å nå Oslo før nasjonaldagen.

Bjørn Tore Kronen Taranger

SLÅR PÅ STORTROMMA: Ultraløper Bjørn Tore Kronen Taranger fra Fana i Bergen, la mandag ut på en 200 kilometer lang marsj fra Lillehammer til Oslo.

Foto: Frode Meskau / NRK

Mandag la musiker og ultraløper Bjørn Tore Kronen Taranger ut på en helt spesiell langtur. Han skal marsjere 20 mil fra Lillehammer til Oslo i korpsuniform og spille trommemarsj. Målet hans er å rekke frem til hovedstaden til 17. mai.

– Nå er jeg i hvert fall i gang, så det er bra, sier Bjørn Tore Kronen Taranger.

Som ultraløper så deltar han i løp som er lengre enn et maraton. Kronen Taranger ble også norgesmester på Bislet i 2015. Da løp av 25 mil på 24 timer. Men det er litt annerledes å tilbakelegge en så lang distanse i korpsuniform.

– Det er selvfølgelig noe helt annet enn løping. Den største utfordringen er at man har en tromme med seg på turen, og at man går. Det er stor forskjell på å løpe og gå eller marsje, sier Kronen Taranger.

Tok utfordringen

Det var skomerket Scholl som utfordret Kronen Taranger til å gjøre stuntet, og siden han elsker utfordringer så tok bergenseren den på strak arm.

– Mest av alt så var det for at det var noe unikt som ingen andre i Norge hadde gjort. I tillegg til det så er det fordi jeg elsker utfordringer. Rett og slett. Det er nytt. Det er ingen som har gått 200 kilometer med en tromme noen plass i hele Norge, så det er rett og slett derfor, sier Kronen Taranger.

– Heng dere på folkens!

Ultraløperen er egentlig utdannet lærer og musiker, men er profesjonell løper på heltid. Han har ikke mye korpserfaring fra før, men spiller trommer i bandet «Golden boy». Nå håper han å møte flere korps på turen, som han kan marsjere og spille litt med som selskap.

– Det blir god trening, samtidig så kommer jeg til å få ganske ømme skuldre kjenner jeg. Det er klart at når man bærer på en tromme hele veien, så kjenner man det i skuldrene. Men det er bare å henge seg på folkens, sier Kronen Taranger.