NRK Meny
Normal

Skal ha truet vennen til å frakte liket

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen skal ha truet kameraten med kniv til å være med å frakte liket av stefaren til Hafjell, skriver VG.

Kim Andreas Kristiansen i Gjøvik tingrett

VARETEKTSFENGSLET: Kim Andreas Kristiansen ble mandag varetektsfengslet i fire uker av Gjøvik tingrett siktet for drapet på sin tidligere stefar i Øyer.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Ifølge avisen skal både den 21-årige kameraten og Kristiansen ha forklart dette i avhør.

21-åringen er siktet for falsk forklaring, mens Kim Andreas Kristiansen er siktet for drapet på sin tidligere stefar, Bjarte Hansen, i Øyer.

VG skriver at kameraten skal ha blitt oppringt natten til 14. august i år av Kim Andreas Kristiansen etter at denne hadde drept stefaren sin på bopelen de disponerte i Øyer.

Kameraten skal ha kjørt bil til stedet, og han skal ha blitt sjokkert over synes som møtte ham. Kristiansen skal deretter ha truet ham til å bli med og frakte liket av stefaren til et skogsområde ved Hafjell. Politiet skal ha funnet blodspor etter den drepte i baksetet i bilen.

Ingen av forsvarerne i saken ønsker å kommentere opplysningene til VG.

Levningene etter den drepte ble funnet torsdag 14. august i år i et skogsterreng ved Hafjell. Kim Andreas Kristiansen har, ifølge forsvarer Geir Lippestad, erkjent å ha forvoldt stefarens død. Men han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen og har forklart at han ikke husker alt som skjedde.

Mandag ble han varetektsfengslet i fire uker av Gjøvik tingrett siktet for drapet i Øyer.

Funnstedet

FUNNSTEDET: Her ble levningene av den drepte funnet 14. august i år. Skogsområdet ligger nedenfor Hafjell i Øyer i Oppland.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK