NRK Meny
Normal

Skal ha truet vennen til å frakte liket

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen skal ha truet kameraten med kniv til å være med å frakte liket av stefaren til Hafjell, skriver VG.

Kim Andreas Kristiansen i Gjøvik tingrett

VARETEKTSFENGSLET: Kim Andreas Kristiansen ble mandag varetektsfengslet i fire uker av Gjøvik tingrett siktet for drapet på sin tidligere stefar i Øyer.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Ifølge avisen skal både den 21-årige kameraten og Kristiansen ha forklart dette i avhør.

21-åringen er siktet for falsk forklaring, mens Kim Andreas Kristiansen er siktet for drapet på sin tidligere stefar, Bjarte Hansen, i Øyer.

VG skriver at kameraten skal ha blitt oppringt natten til 14. august i år av Kim Andreas Kristiansen etter at denne hadde drept stefaren sin på bopelen de disponerte i Øyer.

Kameraten skal ha kjørt bil til stedet, og han skal ha blitt sjokkert over synes som møtte ham. Kristiansen skal deretter ha truet ham til å bli med og frakte liket av stefaren til et skogsområde ved Hafjell. Politiet skal ha funnet blodspor etter den drepte i baksetet i bilen.

Ingen av forsvarerne i saken ønsker å kommentere opplysningene til VG.

Levningene etter den drepte ble funnet torsdag 14. august i år i et skogsterreng ved Hafjell. Kim Andreas Kristiansen har, ifølge forsvarer Geir Lippestad, erkjent å ha forvoldt stefarens død. Men han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen og har forklart at han ikke husker alt som skjedde.

Mandag ble han varetektsfengslet i fire uker av Gjøvik tingrett siktet for drapet i Øyer.

Funnstedet

FUNNSTEDET: Her ble levningene av den drepte funnet 14. august i år. Skogsområdet ligger nedenfor Hafjell i Øyer i Oppland.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang