NRK Meny
Normal

- Overgrepssikta overlege presset menn for to millioner kroner

Siktelsen mot den overgrepssikta overlegen fra Hedmark er nok en gang utvidet. Politiet mener at legen har presset 19 menn for cirka to millioner kroner.

Sykehuset i Elverum

Siktelsen mot den overgrepssikta legen fra Hedmark er nok en gang utvidet. Legen var ansatt ved sjukehuset i Elverum, men ble sparket fra sin stilling som anestesilege.

Foto: Tore Meek / Scanpix

Den tidligere overlegen ved sjukehuset i Elverum er blant annet sikta for seksuelt krenkende oppførsel mot mindreårige jenter.

Ifølge siktelsen skal han ha presset unge jenter til å filme at de hadde sex med seg sjøl, og fikk dem til å sende ham filmen via mobilen.

Presset for to millioner

Politiet har funnet enda en jente som har blitt presset av overlegen, og dermed er det til sammen sju jenter som kommer under voldtektsparagrafen.

Disse sju kommer i tillegg til jenta som han skal ha tatt bilde av under en operasjon ved sjukehuset i Elverum.

Hedmarkingen er sikta for å ha presset flere menn for penger. Denne siktelsen er nå utvidet til å gjelde 19 menn. Tretten av disse skal ha betalt cirka 500 000 kroner til sammen. Tre av dem skal betalt ham mellom 25 000 og 150 000 kroner.

– Han har forsøkt å presse mennene for totalt to millioner kroner, sier politiinspektør Rolf Thoresen.

Utpressingen har foregått ved at overlegen først har utgitt seg for å være en jente og sendt et nakenbilde via mobilen til en mann, med en oppfordring om at mannen skulle gjøre det samme.

Når mannen så har gjort dette, har overlegen brukt dette til å presse mannen for penger.

Kan komme flere momenter

Politiet har utvidet siktelsen flere ganger under etterforskningen, og Thoresen ser ikke bort i fra at det kan komme ytterligere en utvidelse.

Politiadvokat Rolf Thoresen.

Rolf Thoresen.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

– Vi tror vi begynner å nærme oss slutten av etterforskninga, så jeg tror ikke det blir så veldig omfattende om det kommer noe nytt. Men jeg ser ikke bort i fra at det kan komme nye momenter inn.

Hedmarkslegen er også sikta for å ha stjålet og oppbevart pasientopplysninger fra cirka 1000 pasienter.

Han ble i dag varetektsfengslet for fire nye uker.