NRK Meny
Normal

Sigrid Ekran leder Femundløpet

Robert Sørlie kom inn til Sjekkpunkt Drevsjø 17 minutter før nummer to, Sigrid Ekran. Han ga imidlertid hundene lenger hvile, og dermed også ledelsen, til Ekran i løpet av natta.

Sigrid Ekran fra Folldal leder Femundløpet

Sigrid Ekran fra Folldal er første kvinne ut fra sjekkpunktet på Drevsjø.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Sigrid Ekran var den første av kjøerrne som dro fra Drevsjø i natt, og dermed er det hun som leder Femundløpet 2010.

Dette skjedde i natt:

Robert Sørlie kom inn til Sjekkpunkt Drevsjø 17 minutter før nummer to, Sigrid Ekran. Drøyt 60 kilometer ble tilbakelagt på under fire timer.

Det var Sørlie som dro først ut fra Tufsingdalen, men kun to minutter før Sigrid Ekran og fem minutter før Ketil Reitan. I løpet av de drøyt 60 kilometerne, og de 3 timene og 58 minuttene det tar fra Tufsingdal til Drevsjø økte han denne ledelsen betraktelig.

Sigrid Ekran lå fortsatt på 2. Plass da de kom til sjekkpunktet, men nå lå hun 17 minutter bak Sørlie. Reitan var nummer tre, 21 minutter bak. Inger-Marie Haaland, som startet ni minutter bak Sørlie fra Tufsingdal tapte 18 minutter til lederen på distansen, og ligger nå 27 minutter etter.

(Saken fortsetter under bildet)

Hundespann ankommer Drevsjø
Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Godt mottatt

Det var hyggelig for ekvipasjene å komme til sjekkpunkt Drevsjø. På oppfordring fra speakeren ble det klappet og heiet på alle som kom inn på området.

– Nå kommer det et lys der oppe i bakken. La oss motta dem vel, og ønske dem velkommen til Drevsjø, lød det fra bua.

Og så hyggelig var det på Drevsjø at Robert Sørlie lot hundene hvile i nesten fem timer. 02.43 dro Ekran fra Drevsjø. Reitan fulgte etter 03.30, og Inger-Marie Haaland 03.43. Sørlie ble værende på sjekkpunktet til 04.16, da var han nummer 13.

Flere ekvipasjer er fortsatt på Drevsjø, men i løpet av morgentimene vil de sette snutene mot Søvollen. Det er drøyt 70 kilometer og kan blant annet by på snaufjell og utfordrende forhold.