NRK Meny
Normal

Karin Andersen: – Gir ikke opp ennå

SV er under sperregrensa og Karin Andersen mister plassen sin på Stortinget. Det er situasjonen akkurat nå. – Det kan fortsatt gå bra. Men det kan også gå veldig dårlig, sier Karin Andersen selv.

Karin Andersen
Foto: Mette Finborud Børresen

I skrivende stund ligger SV under sperregrensa, med en oppslutning på 3.8 prosent. Det er en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng.

Karin Andersen går litt fram og tilbake og gir sine kommentarer under valgvaken hos NRK i Elverum. Men tross resultatet så langt, smilet er fortsatt på plass.

– Jeg har fortsatt godt håp om at vi kommer over sperregrensa. De store byene, der vi vanligvis er best, er fortsatt ikke telt opp, sier hun.

Uten jobb akkurat nå

Men akkurat nå, er hun uten jobb. Slik opptellingen er akkurat nå, mister hun stortingsplassen sin.

– Det viktigste nå, er at partiet kommer over sperregrensa, og ikke om jeg beholder plassen min eller ikke, sier hun.

Karin Andersen intervjues av NRK
Foto: Mette Finborud Børresen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket

    En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

  • Klager TV2 inn for PFU

    Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

    Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
    Foto: Knut Erik Solhaug / NRK