NRK Meny
Normal

Karin Andersen: – Gir ikke opp ennå

SV er under sperregrensa og Karin Andersen mister plassen sin på Stortinget. Det er situasjonen akkurat nå. – Det kan fortsatt gå bra. Men det kan også gå veldig dårlig, sier Karin Andersen selv.

Karin Andersen
Foto: Mette Finborud Børresen

I skrivende stund ligger SV under sperregrensa, med en oppslutning på 3.8 prosent. Det er en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng.

Karin Andersen går litt fram og tilbake og gir sine kommentarer under valgvaken hos NRK i Elverum. Men tross resultatet så langt, smilet er fortsatt på plass.

– Jeg har fortsatt godt håp om at vi kommer over sperregrensa. De store byene, der vi vanligvis er best, er fortsatt ikke telt opp, sier hun.

Uten jobb akkurat nå

Men akkurat nå, er hun uten jobb. Slik opptellingen er akkurat nå, mister hun stortingsplassen sin.

– Det viktigste nå, er at partiet kommer over sperregrensa, og ikke om jeg beholder plassen min eller ikke, sier hun.

Karin Andersen intervjues av NRK
Foto: Mette Finborud Børresen

Flere saker fra Hedmark og Oppland

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vegen til Skåbu stengt av jordras

  Vegen til Skåbu er helt stengt av et jord- og steinras, melder Statens vegvesen. Raset har gått ved Kvikne. Arbeidene med å rydde stedet har startet, men det er uklart når vegen åpner igjen.

  Ras Kvikneskogen, fv255, Nord-Fron
  Foto: Statens Vegvesen
 • Isgang i Brumunda

  Ringsaker kommune advarer publikum å ferdes på stier, veger og broer ved Brumunda de nærmeste dagene. Årsaken er at det en del is i elva og en fare for at isen kan lage propper og dermed flomtilstand.

  Elva Brumunda med isgang
  Foto: Ringsaker kommune