Dette er mannen som skal lede Ungdoms-OL

Han mener selv at han allerede hadde Norges mest spennende jobb i politiet, men i dag har han fått ny jobb. Atle Roll-Matthiesen forlater Kripos til fordel for Ungdoms-OL.

Atle Roll-Matthiesen

Atle Roll-Matthiesen forlater Kripos til fordel for Ungdoms-OL.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy

– Da stillinga som administrerende direktør for Ungdoms-OL i 2016 dukka opp, var det umulig for meg å la være å søke på den. Den har så mange elementer i seg som er så utfordrende, spennende og motiverende, sier Atle Roll-Matthiesen.

Tirsdag ble det klart at 44-åringen er tilsatt som administrerende direktør i organisasjonskomiteen for Ungdoms-OL. Roll-Matthiesen er bosatt på Gran på Hadeland, er utdanna jurist og kommer fra jobben som avdelingsleder for taktisk etterforskning i Kripos.

– Vi er svært godt fornøyde med at Atle Roll-Matthiesen skal lede dette arbeidet, og vi er helt sikre på at vi har fått akkurat den lederen Ungdoms-OL trenger, sier styreleder i organisasjonskomiteen, Siri Hatlen.

Ønsker å skape noe unikt

Roll-Matthiesen sier at han alltid har involvert seg i idrett. Det har spesielt lokalsamfunnet på Gran fått merke, da han i løpet av de siste årene har vært med å bygge opp Gran idrettspark. Noe han selv mener har blitt regionens kanskje flotteste anlegg for breddeidrett.

– Jeg er usedvanlig opptatt av barn og unges oppvekstvilkår. Aktivitet og aktivitetstilbud for alle er svært viktig, sier han.

Han er også sikker på at Ungdoms-OL vil bidra til å skape et boost for et miljø og en region som allerede er veldig gode på idrett og aktiviteter for både topp- og breddeutøvere.

– Jeg ser muligheten til å skape noe unikt sammen med veldig mange andre. Både frivillige, det offentlige, næringslivet og andre i innlandsregionen, sier han.

– En jobb man må ha lyst på

Siri Hatlen

Styreleder Sitri Hatlen har merket seg Roll-Matthiesens brennende engasjement.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Hans brennende engasjement for idrett og ungdom er også en av de tingene styrelederen har merket seg i forkant av ansettelsen.

– Gjennom etableringen av Gran idrettspark har han vist at han både kan motivere andre til innsats og at han spiller godt sammen med andre aktører. Han er også en tydelige og erfaren leder med en klar stemme i samfunnsdebatten, sier styreleder Siri Hatlen.

Og hun legger til:

– Vi oppfatter ham som en som har veldig lyst på denne jobben og dette er en jobb man virkelig må ha lyst på, så vi gleder oss til samarbeidet.

– Alt som er moro får man tid til

I tillegg til Roll-Matthiesen har styret ansatt Tomas Holmestad som leder for prosjekt- og økonomistyring. To ytterligere stillinger skal besettes før teamet er fulltallig, det vil skje i løpet av relativt kort tid. Det er korte frister, allerede i juni kommer IOC på besøk til Lillehammer.

– Det blir ingen «9 til 4-jobb», men det har jeg ikke nå heller. Jeg gleder meg til å ta fatt på prosjektet. Alt som er moro får man tid til, sier Roll-Matthiesen.