Ikke lenger tillit til idrettsstyret: Ber idrettspresidenten trekke seg

Knut Bjørklund mener idrettspresident Tom Tvedt må gå av. Det samme mener han om idrettsstyret, med unntak av de to som stemte for åpenhet.

Knut Bjørklund

TILLITSBRUDD: Knut Bjørklund har ikke lenger tillit til idrettsstyret.

Foto: NRK

Etter Norsk Idrettsforbund ble presset til å gi innsyn i regnskapene fra OL i Sotsji i 2016 samt fjorårets ungdoms-OL på Lillehammer, har det kommet frem informasjon som ryster Knut Bjørklund, leder for Tromsø idrettskrets. Han reagerer særlig på at Idrettsforbundet brukte 1,2 millioner kroner mer enn budsjettert på mat og vin under ungdoms-OL.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Bjørklund reagerer også sterkt på omfanget av den norske olympiske komiteens møtested i Sotsji, som går under navnet Norway House.

– Norway House var en eneste stor smørebu for å smøre norske politikere og IOC (International Olympic Committee), sier Bjørklund til NRK.

Klamret seg til hemmelighetshold

Bjørklund mener konsekvensen av dette er at vi ikke lenger har tillit til det sittende idrettsstyret og idrettspresident Tom Tvedt. Idrettsstyret har klamret seg til hemmelighetshold – og med god grunn.

– Styret var jo tross alt med på det som nå kommer frem, påpeker Bjørklund til NRK.

Bjørklund mener åpenhetsvedtaket neppe ville blitt så unisont uten hans bidrag, og minner om at han advarte både kulturministeren og kongehuset før OL i Sotsji.

Til Dagsrevyen begrunner Norsk Idrettsforbund budsjettsprekken med at det kom flere gjester enn forventet, men Niels Røine, kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund, innrømmer at utgiftene likevel ble større sett i forhold.