NRK Meny
Normal

– Hardeste etappen til nå

Robert Sørlie er fortsatt først i løypa i Femundløpet. I ettermiddag var han førstemann som kom til Tynset.

Robert Sørlie på Tynset

Robert Sørlie har kjørt hardt fra Søvollen til Tynset. Han brukte i overkant av tre timer på etappen.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

– Dette var den tøffeste etappen til nå. Det var løst i sporet og dårlig føre, forteller den drevne hundekjøreren til nrk.no.

I år som i fjor er premien for å komme først til sjekkpunktet på Tynset et jaktkort på en reinbukk i Forolhogna. Det er Tynset kommune som deler ut den premien. I fjor var det også Robert Sørlie som kom først til Tynset, men da valgte han å gi jaktkortet videre. Om han kommer til å gå på jakt selv i høst, vites foreløpig ikke.

Ett minutt skiller teten

Til tross for at Sørlie omtaler seg selv om en gammel mann og sa det hadde vært en hard etappe, brukte han vesentlig kortere tid enn han gjorde på den samme strekningen i fjor.

Fjorårsvinner Sigrid Ekran valgte å ta to timer lenger pause enn Sørlie på Søvollen og den differansen har holdt seg. Ekran brukte åtte minutter kortere tid på etappen enn Sørlie og etter å ha lagt 275 kilometer bak seg, er det ETT minutt som skiller de to rivalene – Mr. Femundløpet, Robert Sørlie og regjerende norgesmester, Sigrid Ekran.

Utover kvelden vil flere hundespann komme inn til Tynset, og for førstemann til Grimsbu venter en ekstra gullerot – dollarkofferten.

Her kan du følge løperne:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Behov for mer flom- og rassikring

  Det er behov for 2,5 milliarder kroner til flom- og rassikring i til sammen 70 norske kommuner, fastslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), melder TV 2.

  Helikopterbilde flom
  Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK
 • Kongsvinger snudde og vant

  Storhamars ishockeygutter slo Stjernen 5-2 i kveld. Mens Kongsvinger tok seieren på sudden death i oppgjøret mot Manglerud Star, etter at de lå under 3-0 etter andre periode.

 • Storhamar leder før siste periode

  Storhamar leder 3-1 før siste periode i hockeyoppgjøret mot Stjernen. Kongsvinger derimot ligger under 3-0 hjemme mot Manglerud Star på hjemmebane. Siste periode i kampene begynner straks.