NRK Meny
Normal

Rekorddag for underholdningsparkene

Underholdningsparkene tjener på det kalde sommerværet. Flere parker i Norge hadde besøksrekord i går, og for mange i bransjen har store deler av sommeren vært bra.

Bilder fra køer inne på Hunderfossen familiepark sitt område. Intervju med direktøren Hogne Høstmælingen. Bilder av attraksjoner. Intervjuer med feriegjester.

Det har ikke vært noen sterk konkurranse fra badestrendene i sommer, med lave badetemperaturer mange steder. Dermed velger mange underholdningspark.

Den store underholdningspark-dagen

Hunderfossen familiepark i Lillehammer hadde rekord i går, med 10.100 besøkende. Bø Sommarland i Telemark hadde heller ingen dårlig dag, med 6500 besøkende. Dette er også rekord, hvis man ser bort fra spesielle anledninger der kjente artister har opptrådt.

Kongeparken i Ålgård i Rogaland har ikke nøyaktige tall for gårsdagen, men direktør Håkon Lund sier at de også hadde en rekorddag, med trolig en tredjedel over det normale. Ved Tusenfryd i Akershus hadde de i går 9000 besøkende. Dette er det beste dagsbesøket på 6-7 år.

For Kristiansand Dyrepark er det ingen over, ingen ved siden. 22.200 var innom i går.

– Folk fulgte værmeldingen

– Det som skjedde i går, var at folk reagerte på værmeldingen. Den var god, og da tenkte hele Norge at "nå drar vi", sier Hogne Høstmælingen, direktør ved Hunderfossen familiepark.

MANGE I KØ: Julie Fløtlien, sommeransatt ved Hunderfossen familiepark

MANGE I KØ: Julie Fløtlien, sommeransatt ved Hunderfossen familiepark.

Foto: Knut Røsrud / NRK

– Jeg var ved billettluken først, og da var det konstant kø. Det samme skjedde ute ved aktivitetene, men det var likevel god stemning, sier Julie Fløtlien, en av de sommeransatte ved Hunderfossen.

– Grått oppholdsvær er perfekt

På vestlandet har sommerværet slått ut litt forskjellig i ulike perioder for Kongeparken i Ålgård i Rogaland.

– Mai og juni var en dårlig start på sesongen for oss, men i juli har nordmenn fulgt oppfordringen om å feriere hjemme. Overskyet oppholdsvær med 15-20 grader er perfekt for oss, sier Håkon Lund, direktør i Kongeparken.

Gråtassland i Kongeparken

POPULÆRT BLANT DE MINSTE: Gråtassland i Kongeparken i Ålgård.

Foto: Anders Fehn / NRK

For Tusenfryd i Akershus har det vært en noe jevnere fordeling gjennom sommeren.

– Mai og juni var omtrent som i fjor, men i juli har det vært 17-18 prosent flere gjester enn samme periode i 2014, sier markedssjef ved Tusenfryd, Erik Røhne Andersen.

– Det bemerkelselsverdige er at dette har skjedd til tross for at vi ikke har hatt noen store attraksjonsnyheter i år.