NRK Meny
Normal

Priser til NRK-journalister

Journalister fra NRK Hedmark og Oppland fikk to av prisene under en markering i Oppland journalistlag fredag kveld.

Gudbrandsdal Energi

VILLEDER OM STRØMPRISER: Gudbrandsdal Energi spekulerer i at kundene velger feil, mener professor i markedsføring.

Foto: Harald Christian Eiken / NRK

Geir Røed

Geir Røed

Foto: Dag Kessel / NRK

Geir Røed fikk Opplands journalistlags hederspris for å ha satt søkelyset på villedende strømpriser i Gudbrandsdal Energi, og Arne Sørenes fikk prisen "Årets bilde/video" for å ha vært i Pakistan og laget videoreportasje fra Laila Bokharis stor bibliotekprosjekt.

SE VINNERREPORTASJENE HER:

"Årets sak" til Oppland Arbeiderblad

Arne Sørenes

Arne Sørenes

Foto: NRK

"Årets sak" gikk til journalist Carl J. Sørheim og fotograf Asbjørn Risbakken fra Oppland Arbeiderblad for featuredokumentaren "Når nettene blir lange".

Et døgn på asylmottaket på Tonsåsen "gir et usminket innblikk i hverdagen på et asylmottak på et lite sted langt fra sentrum", skriver juryen i sin vurdering.

Pris for dekning av Øygard-saken

Hederspris går også til Kari Utgaard og Fredrik Grønningsæter i Gudbrandsdølen Dagningen for sin dekning av rettssaken mot Rune Øygard. De to leverte til sammen 54 saker til papiravisen, samt løpende nettpublisering hver dag.

"De har dekket saken profesjonelt, men med lokalavisens blikk og forståelse. Det har skapt tillit hos leserne og gitt avisen ry som solid og grundig utgangspunkt for debatten, i konkurranse med de større mediene", mener juryen.

"Når kua får personlighet"

Kari Utgaard for også hederspris for featurereportasjen "Når kua får en personlighet". Hun har gitt leserne en "morsom, men opplysende innføring i storfeavlens hemmeligheter", skriver juryen.

Juryen har bestått av Anne Hoff Backe og Marta Prestesæter.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • HELFO legger ned kontorer

  Regjeringen har bestemt at de 22 kontorene til Helfo skal reduseres til 6 fra juli neste år. Det betyr at kontorene i Vågå og Brumunddal blir lagt ned. Helfo hører under Helsedirektoratet. Ansatte som rammes av nedleggelsene, får tilbud om jobb i et av de seks kontorene som fortsatt skal eksistere.

  Helfo logo
 • Stor økning for HINN

  Søkningen til Høgskolen i Innlandet øker med 12,75 % sammenlignet med i fjor. Det viser tallene fra Samordna opptak. 6932 søkere har ett av HINNs studier øverst på sine prioriteringslister i det samordna opptaket. Det er nesten 800 flere enn i fjor.

 • Elever holdes inne pga forurensning

  Elever med luftveisproblemer holdes i dag inne på Hammartun barne- og ungdomsskole, fordi det i rushtimene er høy grad av luftforurensning i Lillehammer sentrum. Det melder GD.