NRK Meny
Normal

Overskudd for Femundløpet

Etter vinterens løp har Femundløpet nå et overskudd på 563. 000 kroner.

Hunder på Grimsbu

Hunder på Grimsbu under årets Femundløp

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Femundløpet har tidligere slitt med store underskudd og har blitt arrangert på dugnad, men har likevel vokst til å bli verdens største langdistanse sledehundløp.

Kristin Aasheim

Kristin Aasheim

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Kristin Aasheim i Femundløpets Venner, roser dugnadsgjengen for overskuddet etter vinterens løp.

– Det meste av det skyldes jo at vi har veldig flinke folk som jobber på dugnad.

– De har tatt et skikkelig skippertak for at vi skulle spare inn penger på mange plan for å komme oss på rett side av streken igjen.

Vil bli mer profesjonelt

De siste to årenes underskudd er nå dekket opp, og arrangementet har råd til å ansette en person på heltid til å forberede neste års løp.

– Femundløpet ønsker å vokse og bli mer profesjonelt. Det har jeg tro på at vi skal få til. Uansett så er femundløpet avhengig av den store dugnadsinnsatsen som hele fjellregionen står for under arrangementet.

Kjører sitt siste Femundløp

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Traktorbrann Austmarka

  En traktor har tatt fyr på Masterud i Austmarka. Traktoren er kjørt ut på et jorde for å unngå brann i omgivelsene, skriver politiet på twitter. Brannvesen og politi er på stedet.

 • Flyelev fikk panikk

  En flyelev fikk en panikkreaksjon rett før landing og feilhåndterte høyderorskontrollen på flyet. Det er konklusjonen til Statens havirikommisjon for transport etter ei flyulykke på Elverum flyplass Starmoen den 27. mai i år. Flyet landet hardt og fikk betydelige skader i neseseksjonen.

  Starmoen flyplass, Elverum
  Foto: Linda Vespestad / NRK
 • En til sjukehus i Gjøvik

  En person er kjørt til sjukehuset etter en trafikkulykke i Trevassvegen i Gjøvik. Det er foreløpig ikke kjent hvor alvorlig skadd personen er