NRK har sendt sine siste toner på FM

Klokka 11.11 onsdag 26.04.17 sluttet NRK å sende radio på FM i Hedmark, Oppland, Buskerud og Telemark.

Kureer radio med DAB

SPILLER FORTSATT: NRK har sendt radio siden 1933. Denne radioen har overlevd både overgang til FM og til DAB+.

Foto: Audun Kristiansen / NRK

Klokka 11.10 onsdag 26. april 2017 rullet de siste tonene fra NRK Hedmark og Oppland, NRK Buskerud og NRK Telemark ut på FM-nettet. Ett minutt seinere ble senderne koblet ut.

Mens du kan fortsette å høre P4 og Radio Norge på FM fram til 16. juni og lokalradio fram til 2022 er det DAB+, nettradio eller radio via tv som er løsningen om du vil fortsette å høre på NRKs kanaler.

Et omdiskutert farvel

Dette er den andre virkelig store endringen i radio-sendenettet siden NRK startet sine sendinger i 1933 og det er ingen tvil om at det har vært debatt rundt innføringen av DAB+.

Men det FM-nettet vi etter hvert har fått et så godt forhold til, vekte heller ikke bare begeistring da det ble presentert. Det tok ca. 25 år fra NRK sendte på FM for første gang i 1954 til det var den dominerende radioteknologien.

Markeringer i alle fylker

Overgangen vil naturligvis ble markert i alle de fire fylkene.

NRK Telemark sendte direkte fra kjøpesenteret Herkules i Skien og fra Fristadsenteret i Vinje. De har blant annet ha med seg NRKs distribusjonssjef Bjarne Andre Myklebust og radiovogna fra Digitalradio Norge til Skien slik at alle som har spørsmål kan få svar på dem.

NRK Buskerud sendte direkte på NRK P1 fra 10.30 til 12.00. Programleder Jan-Erik Wilthil har med seg P1-sjef Jon Branes i studio gjennom hele sendinga og en direktereporter er med fra Kongsberg der en av FM-senderne kobles fra.

NRK Hedmark og Oppland sendte også fra 10.30. Både i nett-tv og på NRK P1. Programleder Sten Schinstad har med seg gjester i studio, mens vi også er ute på et bilverksted og ikke minst på Korpberget, der senderen kobles fra klokka 11.11.Se Madeleine Cederstrøms farvel til FM:

Onsdag slutta NRK å sende på FM i fire fylker. Her er Madeleine Cederstrøms hyllest til FM.

Fra klokka 11.11 hører du radiosendingene kun digitalt.