NRK Meny
Normal

NRK har sendt sine siste toner på FM

Klokka 11.11 onsdag 26.04.17 sluttet NRK å sende radio på FM i Hedmark, Oppland, Buskerud og Telemark.

Kureer radio med DAB

SPILLER FORTSATT: NRK har sendt radio siden 1933. Denne radioen har overlevd både overgang til FM og til DAB+.

Foto: Audun Kristiansen / NRK

Klokka 11.10 onsdag 26. april 2017 rullet de siste tonene fra NRK Hedmark og Oppland, NRK Buskerud og NRK Telemark ut på FM-nettet. Ett minutt seinere ble senderne koblet ut.

Mens du kan fortsette å høre P4 og Radio Norge på FM fram til 16. juni og lokalradio fram til 2022 er det DAB+, nettradio eller radio via tv som er løsningen om du vil fortsette å høre på NRKs kanaler.

Et omdiskutert farvel

Dette er den andre virkelig store endringen i radio-sendenettet siden NRK startet sine sendinger i 1933 og det er ingen tvil om at det har vært debatt rundt innføringen av DAB+.

Men det FM-nettet vi etter hvert har fått et så godt forhold til, vekte heller ikke bare begeistring da det ble presentert. Det tok ca. 25 år fra NRK sendte på FM for første gang i 1954 til det var den dominerende radioteknologien.

Markeringer i alle fylker

Overgangen vil naturligvis ble markert i alle de fire fylkene.

NRK Telemark sendte direkte fra kjøpesenteret Herkules i Skien og fra Fristadsenteret i Vinje. De har blant annet ha med seg NRKs distribusjonssjef Bjarne Andre Myklebust og radiovogna fra Digitalradio Norge til Skien slik at alle som har spørsmål kan få svar på dem.

NRK Buskerud sendte direkte på NRK P1 fra 10.30 til 12.00. Programleder Jan-Erik Wilthil har med seg P1-sjef Jon Branes i studio gjennom hele sendinga og en direktereporter er med fra Kongsberg der en av FM-senderne kobles fra.

NRK Hedmark og Oppland sendte også fra 10.30. Både i nett-tv og på NRK P1. Programleder Sten Schinstad har med seg gjester i studio, mens vi også er ute på et bilverksted og ikke minst på Korpberget, der senderen kobles fra klokka 11.11.Se Madeleine Cederstrøms farvel til FM:

Onsdag slutta NRK å sende på FM i fire fylker. Her er Madeleine Cederstrøms hyllest til FM.

Fra klokka 11.11 hører du radiosendingene kun digitalt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka
 • – Listhaug må gå

  Hilde Ekeberg fra Oppland KrF og sentralstyremedlem i partiet, sier Erna Solberg nå må ta ansvar som regjeringssjef og rydde opp. Ekeberg mener KrFs vedtak om mistillit er riktig. – Listhaug har gått over streken, sier hun.

  Hilde Ekeberg
 • Einar Busterud vil ha fire nye år

  Hamarordfører Einar Busterud ønsker fire nye år som ordfører i Hamar. På årsmøtet i By- og bygdelista i kveld gjorde han det klart at han stiller seg til disposisjon for en ny periode.

  Einar Busterud, tidligere ordfører i Hamar
  Foto: Knut Sveen / NRK