NRK Meny
Normal

Nekter for knivdrap på kvinne

Mannen som er tiltalt for å drept ei kvinne i Grue med kniv nekter for å ha utført drapet.

Drap Kirkenær

FUNNET HJEMME: Den 63 år gamle kvinnen ble funnet knivdrept i sitt eget hjem.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Mannens forsvarer, Jan Erik Myrvold, sier 49-åringen ikke husker noe fra det som skjedde da ei 63 år gammel kvinne ble drept på Kirkenær i Grue 23. oktober 2014.

Mann siktet for knivdrap i Grue

Pågrepet rett etter drapet

Dagen før kvinnen ble funnet hadde politiet fått melding fra en nabo om en mann som hadde gått barbeint fra innkjørselen til huset der hun bodde. Han hadde viftet med armene, skreket og vært i tydelig ubalanse.

Politiet pågrep 49-åringen som senere ble tatt hånd om av helsevesenet. Dagen etter dro en venn av kvinnen på besøk til henne, og fant henne knivdrept.

Død person funnet i Kirkenær i Grue

49-åringen hadde bodd sammen med kvinnen en periode. Han ble siktet for forsettelig drap, men det tok lang tid før han kunne avhøres på grunn av helsetilstanden.

Grue: Politiet har trolig funnet drapsvåpnet

Innrømmer ingenting

Mannen er nå tiltalt for å ha drept kvinnen mens han var i psykotisk tilstand. Han er derfor strafferettslig utilregnelig.

Tiltalt for drap på Grue-kvinne

Thorbjørn Klundseter ved Hedmark og Oppland statsadvokatembeter sier det betyr at han ikke kan dømmes til vanlig straff, men til tvungen psykiatrisk behandling. Saken kommer opp i Glåmdalen tingrett 2. november.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil på taket

    En bil har kjørt av vegen og havnet på taket i Amundrudveien på Jaren i Gran kommune. To personer er ute av bilen, men skadetomfanget er uvisst, ifølge politiet. Nødetatene er på stedet.

  • Klager TV2 inn for PFU

    Fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen klager TV2 inn for Pressens faglige utvalg. Det melder Medier24. Bakgrunnen skal være at Edvardsen mener at TV 2 har delt upublisert kildemateriale med Norges Fotballforbund.

    Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
    Foto: Knut Erik Solhaug / NRK