NRK Meny
Normal

Filmselskap ringes ned av skjeggete menn

Responsen har vært enorm etter at filmselskapet Paradox i desember etterlyste barske skjeggete menn til filmen «Birkebeinerne».

Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen

HOVEDROLLENE: Skuespillerne Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen skal ha hovedrollene i filmen Birkebeinerne.

Foto: Laila Meyrick Velour / Paradox

I februar starter opptakene til filmen «Birkebeinerne» på Lillehammer, og statister med kraftig hårmanke har stått øverst på ønskelista hos filmselskapet.

– Det har vært en vanvittig respons. Det har strømmet på med henvendelser selv på julekvelden og nyttårskvelden, opplyser statistansvarlig Anne Mari Skjærvik i en epost til NRK.

Produsent Finn Gjerdrum sier han er godt fornøyd med at så mange skjeggete karer er interesserte i å være med på storsatsingen.

– Det er vi jo veldig fornøyd med. Nå er det faktisk sånn at vi må begynne å se oss om etter litt andre typer mennesker til å fylle roller i filmen også, sier Gjerdrum.

Flukten over fjellet

Filmatiseringen av flukten over fjellet med kongssønnen Håkon Håkonsson i 1206 er snart i gang. Nils Gaup har regien og Paradox Film 3 AS er produksjonsselskapet bak prosjektet. Nå søker man flere statister som blant annet er gode på ski.

– Vi vil gjerne ha flere henvendelser fra folk som kan gå på ski, stå på ski og det hele tatt gjøre ting på ski. De må jo ikke være eksperter akkurat, det er mange nivåer. Men siden dette er en film om birkebeinere, så vil nødvendigvis mye av det som foregår skje på snø og der folk bruker ski, sier Finn Gjerdrum.

De som melder seg til statistroller bør ha en fleksibel hverdag og kunne sette av tid til filminnspilling på dagtid flere dager i strekk. Produsenten understreker at man også trenger flere kvinnelige statister og menn uten skjegg.

– Alle kan jo ikke ha skjegg. Vi må ha litt andre typer også, sier Gjerdrum.

Kristofer Hivju

HÅRETE: Hovedrolleinnhaver Kristofer Hivju har skjeggveksten i orden. Han skal spille Torstein Skjevla.

Foto: HBO

Stjernespekket lag

Det er et stjernespekkke mannskap som skal bidra til å fortelle den dramatiske historien om birkebeinerne. Hovedrollene spilles av Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen, og budsjettet skal være på hele 43 millioner kroner.

Filmen skal handle om de modige birkebeinerne som måtte rømme fra baglerne med den nyfødte framtidige kongen Håkon Håkonsson på 1200-tallet.

Første opptaksdag er 17. februar og siste opptaksdag skal etter planen være 23. mars. Innspillingen skal hovedsakelig foregå i Lillehammer, på Sjusjøen og i Hafjell.

Storfilmen «Birkebeinerne» skal etter planen ha premiere i februar i 2016.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • En sjåfør ble fotgjenger

    UP stanset en bilist i 117 kilometer i timen i 80-sone på riksveg 3 ved Ådalsbruk litt over klokka 11.00 i formiddag. Vedkommende ble fratatt førerkortet og blir anmeldt.

  • Innbrudd og tjuveri i Alvdal

    Politiet etterforsker innbrudd og tjuveri fra Byggservice i Alvdal. Det er stjålet et strømskap. En blå, svenskregistrert bil er observert i området, skriver politiet på Twitter.

  • Johan C. Løken er død

    Gårdbruker og politiker Johan C. Løken fra Elverum er død, 73 år gammel. Det skriver Østlendingen. Løken var stortingsrepresentant for Høyre og landbruksminister i Kåre Willochs regjering fra 1981 til 1983. Han døde i morges etter en tids sykdom.