NRK Meny
Normal

Narkotikasiktet utlevert fra Thailand

En narkotikasiktet hedmarking regnes som en av hovedmennene bak en større hasjliga. I januar i år avslørte politiet en cannabisfarm i Løten.

Hasjbeslag på gård i Løten

Her ble det gjort store hasjbeslag i Løten i januar.

Foto: NRK

Den 34-årige mannen, som ble utlevert fra Thailand til Norge, ble pågrepet i Thailand i januar, men han har nektet å la seg utlevere til Norge. Natt til tirsdag hadde mannen ifølge Dagbladet fått nok av thailandsk fengsel og lot seg utlevere.

Mannen regnes av politiet som en av hovedmennene i en narkotikasak, som er rullet opp av norsk, spansk og dansk politi.

Rundt 20 personer er nå siktet i forbindelse med at de skal ha transportert hundrevis av kilo med hasj til Norge.

Nekter straffskyld

Hedmarkingen har hele tiden nektet straffskyld.

– Vi mener denne personen er sentral. Han har blant annet vært i kontakt med leverandørleddet og knyttes både til bestilling av narkotikapartier og koordineringen av innførselen til Norge, sier politiadvokat Espen Hanken i Kripos til Dagbladet.

Mannen er nå varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

I kjennelsen fra Oslo tingrett står det at retten er enig med politiet om at siktede kan mistenkes for å ha hatt en sentral rolle i en omfattende narkotikavirksomhet.

Tidligere dømt

Dagbladet skriver at hedmarkingen tidligere er dømt til fengsel for blant annet en narkotikasak i Trondheim, men dette skal på langt nær hatt samme omfanget som denne saken.

Politiet tror hedmarkingen har brukt hasjpenger til å investere i eiendom i Thailand.

I januar i år avslørte politiet en cannabisfarm i Løten, hvor det ble gjort store beslag. Den gangen ble fem personer pågrepet i Løten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trailere kolliderte i Hedmark

  To trailere har kollidert på riksvei 3 ved Lonåsen nord for Tynset i Hedmark. Nødetatene er på vei til stedet. To personer undersøkes av helsepersonell.

  Laster Twitter-innhold
 • Ung mann kjørte uten førerkort

  Politiet i Innlandet stoppet lørdag kveld en ung mann i Lillehammer, som kjørte bil uten å ha gyldig førerkort. Forholdet blir anmeldt.

 • Øyertunellen stengt

  E6 skal være stengt i Øyertunellen i retning Lillehammer, melder vegtrafikksentralen øst på Twitter lørdag kveld. Årsaken skal være at det ligger gjenstander i vegbanen.