Møter drapssikta 23-åring på mandag

Geir Lippestad drar til Nederland på mandag for å møte den drapssikta Kim Andreas Kristiansen i Øyer-saken. Dette kan føre til at mannen vil forklare seg tidligere.

Geir Lippestad, Anders Behring Breiviks forsvarsadvokat

DRAR: Geir Lippestad er mannens forsvarer og vil dra til Nederland på mandag for å bistå sin klient.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Lippestad mener det er viktg å få snakke med klienten så raskt som mulig. Han arbeider nå med det praktiske før avreisen.

– Han ønsker naturlig nok å snakke med meg, så jeg skal dra tidlig neste uke, sier forsvareren til NRK.

Det ble i går kjent at den drapssikta 23-åringen ba om å få Lippestad som forsvarer. Advokaten åpner opp for at klienten kan gjennomføre avhør i Nederland etter at han har snakket med den drapstiltalte mannen.

– Det legges vel opp til at avhør skal skje her hjemme, men det kan være aktuelt å gjennomføre det der etter at vi har snakket sammen, sier Lippestad.

Han venter i ettermiddag på en telefon fra drapsikta, hvor de to skal snakke sammen for første gang etter at 23-åringen ba om å få den kjente advokaten som forsvarer.

Vil fortelle hva som har skjedd

Den drapssikta 23-åringen ble tidligere i dag varetektsfengsla i 20 dager av en nederlandsk domstol. Hans nederlandske advokat, Adrie Tilburg, sa at mannen ikke ville forklare seg i Nederland.

– Han vil kun forklare seg i Norge, sa Tilburg etter fengslingsmøtet i ettermiddag.

Lippestad forteller at han vil fortelle om det rent praktiske i saken når han får snakke med klienten for første gang.

– Jeg vil fortelle hva som har skjedd i dag og i går, hva jeg har jobbet med og at jeg planlegger en tur ned på mandag, sier han.

http://www.nrk.no/emne/drap-i-oyer-1.11881127

Se rapporten fra NRKs reporter rett etter fengslingsmøtet i Rotterdam.

Kripos bistår fortsatt

Politiet i Norge opplyser onsdag at de har satt av 10-15 stykker som arbeider videre med saken, og at Kripos bistår med fem personer.

– Vi fortsetter etterforskningen i saken, herunder forbereder vi avhørene av Kim Andreas Kristiansen, skriver konstituert politimester Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt.

Den drapssikta 23-åringen blir varetektsfengsla i Nederland i 20 dager. Det kom frem på dagens fengslingsmøte i Rotterdam. Der møttes den drapssikta, hans nederlandske forsvarer og en dommer bak lukkede dører i den nederlandske havnebyen.

– Dommeren bestemte at han blir fengsla i 20 dager, før han kan dra tilbake til Norge, sa den tiltaltes nederlandske forsvarer, Adrie T. Tilburg, etter møtet.

23-åringen vil bli utlevert til Norge så fort som mulig.

– Hvor fort han kan utleveres avhenger av hvor raskt papirarbeidet er i orden, sier Tilburg, men legger til at mannen er nødt til å tilbringe de tre neste ukene i varetekt i Nederland.