NRK Meny
Normal

McDonalds trekker tilbake kjøtt

McDonalds trekker tilbake alle hamburgere som er laget av kjøtt produsert før 24. februar.

McDonalds på Lillehammer
Foto: Kari Romøren / NRK

Hamburgergiganten har bestemt seg for å trekke tilbake kjøttet fordi de vil forsikre forbrukerne om at maten de serverer er trygg.

- Vi gjør dette til tross for at kjøttet er dobbelttestet og funnet fritt for de farlige E.coli-bakteriene, sier adm.dir. Theo Holm i McDonalds Norge i en pressemelding.

Lette etter bakterier på Lillehammer

Mattilsynet var tidligere denne uken på McDonalds på Lillehammer for å lete etter E.coli-bakterien.

Fireåringen fra Oslo som døde i forrige uke etter å ha blitt smittet med E.coli-bakterien, skal ifølge VG ha spist på McDonalds på Lillehammer.

Har hentet prøver

- Vi har hentet ut prøver fra McDonalds på Lillehammer, på lik linje med mange andre steder som er inne i bildet i forbindelse med oppklaring av utbruddet, sier distriktssjef Øyvind Gaden ved Mattilsynet i Sør-Gudbrandsdal til NRK.

Ifølge VG er det også mulig at flere av de smittede barna har spist ved denne hamburgerrestauranten.

Fikk risikokjøtt

I går ble det også kjent at Mattilsynet tillot at kjøtt som kunne være smittet av dødsbakterien kunne selges til industrikunder, så fremt kjøttet ble varmebehandlet før det gikk ut til privatpersoner.

Gilde-selskapet Terina har levert storfekjøtt til McDonalds-hamburgerne.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • -Ta vel i mot bøssebærerne

  Nå i ettermiddag og kveld skal alle husstander i Hedmark og Oppland få besøk av bøssebærere fra TV-innsamlingsaksjonen. Fylkesaksjonsleder i Oppland, Wiggo Slåttsveen, ber folk ta vel imot dem. –Mitt mål for kvelden er selvsagt at vi samler inn mest mulig penger i Oppland, og målet er dessuten alltid å slå Hedmark, ler han.

  Wiggo Slåttsveen
  Foto: Marianne Duun Malmo / NRK
 • Surt tap for Elverum

  Elverums fotballherrer ble slått 0–1 på hjemmebane av Sandnes Ulf. Tapet gjør at Elverum fremdeles ligger på en utsatt nedrykksplass to kamper før sesongen er over.

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.